Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megvan mennyit fizet pontosan a Telekom

Dotkom

Megvan mennyit fizet pontosan a Telekom

A Magyar Telekom ma reggel közleményben tudatta, számításai szerint mennyi kötelezettséget jelent számára a válságadó. Ez közel áll korábbi becslésünkhöz.

A Magyar Telekom ma reggel közleményben tudatta, mennyi extra kiadást jelent számára a távközlési cégekre kivetett különadó.  Az idei évben várt 27,5 milliárd forintos extra teher a korábbi becsléseknek inkább a felső széléhez áll közelebb, a 7-9 százalékos EBITDA csökkenésről szóló eredményvárakozásukat azonban nem érinti, mivel egyszeri tételként számolnak vele.  Íme a közlemény: „A Magyar Telekom, Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Magyar Országgyűlés 2010. október 18-án törvényt (2010. évi T/1374 törvényjavaslat) fogadott el a kiskereskedelmi, energiaellátó és távközlési szektorok különadójáról. A törvény alapján a Magyar Telekom Csoport 2010-ben várhatóan 27,5 milliárd forint különadót fizet.

A Magyar Országgyűlés 2010. október 18-án törvényt fogadott el az egyes ágazatokat terhelő különadóról (2010. évi T/1374 törvényjavaslat). A különadó a kiskereskedelmi, energiaellátó és távközlési szektorokat érinti, az elektronikus hírközlési szolgáltatásból származó éves nettó árbevételre kerül kivetésre, és 2012 végéig lesz hatályban.

A törvény alapján a Magyar Telekom Csoport 2010-ben várhatóan 27,5 milliárd forint különadót fizet. Az adó várhatóan az egyéb költségek között kerül elszámolásra, és csökkenti az adózás előtti eredményt. Ennek következtében a Társaság 2010-ben várhatóan körülbelül 1 milliárd forinttal kevesebb társasági nyereségadót fizet. A különadót a Magyar Telekom – annak ellenére, hogy várhatóan egyéb költségként jelenti – rendkívüli tételként kezeli, ezért nem érinti a 2010-es publikus célkitűzéseket. A Társaság a rendkívüli tételek nélkül számolt EBITDA esetében 2010-ben továbbra is 7-9%-os csökkenésre számít.”Az extraadó a várakozások szerint 3 évig marad érvényben. Ha feltesszük, hogy minden évben nagyjából ennyi extraköltség terheli miatta a Telekomot, akkor első körben durván 70-80 forintnyi árfolyamesést indokol részvényenként az extra adó. A részvények árfolyama megközelítőleg ennyit esett az adó bejelentése óta.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés