Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kémprogram okostelefonra

Dotkom

Kémprogram okostelefonra

Titokban megszerezhetők olyan információk, mint a kontaktlista, naptárbejegyzések, GPS-adatok és még sok egyéb adat. A program bárki számára szabadon letölthető.

Az emberi kíváncsiság ősidők óta jellemzi fajunkat, ez hajtotta előre fejlődésünket a tűz megszelídítésétől a táblagépekig. Ám az új ismeretek felfedezése mellett legalább annyira vágyunk egymás titkolt információnak megszerezésére is. Ezt használja ki az a már régóta fejlesztett alkalmazás, mely a napokban újult meg. Használatával SMS-ben „irányítani” lehet a kiszemelt okostelefont, ráadásul anélkül, hogy erről tudomást szerezne a megfigyelt.

Immár FTP képességekkel és a GPS kezelés javításával is rendelkezik a Phone Creeper legújabb változata. A kémeszköz jelenleg csak a Microsoft fejlesztette Windows Mobile operációs rendszereken üzemel, de fejlesztője, a Chetstriker nevű hacker ígérete szerint hamarosan Android készülékekre is telepíthető lesz.

Windows Mobile

Hogyan kerülhet fel a kiszemelt mobiltelefonra a kémeszköz? Nos, egy olyan SD kártyát kell behelyezni a készülékbe, amin megtalálhatók az online egyébként ingyen elérhető állományok. Amennyiben ez megtörtént, a Phone Creeper csendben feltelepíti magát az okostelefonra, majd láthatatlanul teszi a dolgát. Nem jelenik meg sem a telepített, sem a futó alkalmazások között, így nehéz felfedezni, hogy fertőzötté vált-e a készülék; ráadásul újratelepíti magát, ha mégis sikerült uninstallálni.

A támadó távolról, SMS-ekkel képes irányítani a telefont, a kívánt parancsot üzenetbe begépelve vezérelhető a készülék. Mihelyst megkapta az utasítást (mely egyébként szintén észrevétlenül érkezik a Windows-os kommunikációs eszközre), lefuttatja, illetve az SMS-t, mint árulkodó nyomot, törli. Amint azt már fent is említettük, olyan információkat továbbíthat észrevétlenül, mint például a naptárbejegyzések, de a korábbi csevegések és hívások logja is elküldésre kerülhet, még akkor is, ha azokat a készülék tulajdonosa már törölte.

Az okostelefonok „életében” tehát hivatalosan is tombolni kezdett a vadnyugati korszak, aki nem védekezik az ilyen, és ehhez hasonló alkalmazásokkal szemben, az könnyen elvesztheti bizalmas adatai felett az ellenőrzést. Nem véletlen, hogy az F-Secure nemrég bejelentette: kifejezetten mobiltelefonokhoz fejlesztett IT-biztonsági megoldásának adatbázisa nemrég kibővül a Phone Creeperrel, azaz képes felismerni és teljesen eltávolítani a fertőzött eszközről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés