Connect with us

technokrata

Kémprogram okostelefonra

Dotkom

Kémprogram okostelefonra

Titokban megszerezhetők olyan információk, mint a kontaktlista, naptárbejegyzések, GPS-adatok és még sok egyéb adat. A program bárki számára szabadon letölthető.

Az emberi kíváncsiság ősidők óta jellemzi fajunkat, ez hajtotta előre fejlődésünket a tűz megszelídítésétől a táblagépekig. Ám az új ismeretek felfedezése mellett legalább annyira vágyunk egymás titkolt információnak megszerezésére is. Ezt használja ki az a már régóta fejlesztett alkalmazás, mely a napokban újult meg. Használatával SMS-ben „irányítani” lehet a kiszemelt okostelefont, ráadásul anélkül, hogy erről tudomást szerezne a megfigyelt.

Immár FTP képességekkel és a GPS kezelés javításával is rendelkezik a Phone Creeper legújabb változata. A kémeszköz jelenleg csak a Microsoft fejlesztette Windows Mobile operációs rendszereken üzemel, de fejlesztője, a Chetstriker nevű hacker ígérete szerint hamarosan Android készülékekre is telepíthető lesz.

Windows Mobile

Hogyan kerülhet fel a kiszemelt mobiltelefonra a kémeszköz? Nos, egy olyan SD kártyát kell behelyezni a készülékbe, amin megtalálhatók az online egyébként ingyen elérhető állományok. Amennyiben ez megtörtént, a Phone Creeper csendben feltelepíti magát az okostelefonra, majd láthatatlanul teszi a dolgát. Nem jelenik meg sem a telepített, sem a futó alkalmazások között, így nehéz felfedezni, hogy fertőzötté vált-e a készülék; ráadásul újratelepíti magát, ha mégis sikerült uninstallálni.

A támadó távolról, SMS-ekkel képes irányítani a telefont, a kívánt parancsot üzenetbe begépelve vezérelhető a készülék. Mihelyst megkapta az utasítást (mely egyébként szintén észrevétlenül érkezik a Windows-os kommunikációs eszközre), lefuttatja, illetve az SMS-t, mint árulkodó nyomot, törli. Amint azt már fent is említettük, olyan információkat továbbíthat észrevétlenül, mint például a naptárbejegyzések, de a korábbi csevegések és hívások logja is elküldésre kerülhet, még akkor is, ha azokat a készülék tulajdonosa már törölte.

Az okostelefonok „életében” tehát hivatalosan is tombolni kezdett a vadnyugati korszak, aki nem védekezik az ilyen, és ehhez hasonló alkalmazásokkal szemben, az könnyen elvesztheti bizalmas adatai felett az ellenőrzést. Nem véletlen, hogy az F-Secure nemrég bejelentette: kifejezetten mobiltelefonokhoz fejlesztett IT-biztonsági megoldásának adatbázisa nemrég kibővül a Phone Creeperrel, azaz képes felismerni és teljesen eltávolítani a fertőzött eszközről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin