Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább terjeszkedne a GTS Hungary

Dotkom

Tovább terjeszkedne a GTS Hungary

A nem közölt összegű vételár kiegyenlítésével befejeződött az adatközponti szolgáltatást nyújtó Interware felvásárlása, ezzel a cég a GTS százszázalékos tulajdonába került – mondta Pauer Pál, a GTS Hungary Kft ügyvezetője.

Az Interware tavalyi bevétele 2,4 milliárd forint volt, a GTS 15,8 milliárd forintot ért el 2,8 milliárd forint EBITDA mellett. Idén a GTS lakossági szolgáltatásainak bevétele várhatóan csökken, míg a vállalati stagnál, így a tavalyinál némileg szerényebb, 14,5 milliárdos bevételhez juthat (a tavalyihoz hasonló EBITDA mellett), míg a két cég teljes éves árbevétele várhatóan meghaladja a 17 milliárd forintot.
 

Az ügyletet a Gazdasági Versenyhivatal is engedélyezte. A 170 főt foglalkoztató GTS Hungary a két budapesti adatközpont hatvan Interware-alkalmazottját átvette, a cég az adatközpontokban egymillió eurós fejlesztést hajt végre a következő néhány hónapban – tette hozzá Pauer. Összességében egymilliárd forintot meghaladó beruházást tervez idén a GTS Hungary a tavalyi 1,3 milliárd forint után. Pauer szerint azért vásárolták meg az Interware Kft.-t, mert úgy látják, hogy az adatközponti szolgáltatások iránt nő az igény. A GTS más távközlési befektetések iránt is érdeklődik, vizsgálják a távközlési infrastruktúrával és ügyféllel rendelkező potenciális felvásárlási lehetőségeket, de hálózatépítésben is gondolkodnak. Ugyanakkor – ha jó ajánlatot kapnának – túladnának a lakossági üzletágon – mondta Pauer. A GTS önállóan nem indulna egy esetleges mobilfrekvencia-pályázaton, de infrastruktúrát szeretnének nyújtani a nyertesnek – mondta az ügyvezető, aki nem tud arról, hogy a kormányzat tárgyalást kezdeményezett volna egy esetleges különadó miatt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés