Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec védelem a mobiltelefonon

Dotkom

Symantec védelem a mobiltelefonon

Nokiás és microsoftos telefonok után iPhone-ra és Androidra is.

A meglévő Windows Mobile, Symbian és BlackBerry támogatások mellett a Symantec kiterjesztette biztonsági és felügyeleti megoldásait az Android és az Apple iOs rendszerekre is. Az új funkcióknak köszönhetően, – mint például a távoli törlés, a jelszóvédelem, vagy a készülékjellemzők leltára – a szervezetek anélkül használhatják mobil eszközeiket, hogy kockára tennék a vállalati információk biztonságát és integritását.

„Egyre inkább tapasztalható, hogy ugyanazt az eszközt használjuk a magánéletben, üzleti célokra, valamint a szórakozásra. Ez a használatbeli változás az igények robbanásszerű növekedését jelenti, ugyanakkor új biztonsági kihívásokat támaszt az IT szervezetek, fogyasztók és kommunikációs szolgáltatók számára. Azzal, hogy mobil védelmet és felügyeletet kínálunk a legnépszerűbb intelligens eszközökre, megkönnyítjük a vállalatok számára, hogy a vállalati adatok veszélyeztetése nélkül engedélyezhessék az alkalmazottaknak az általuk választott készülékek használatát.” – mondta Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének szakértője.

A vállalatok folyamatosan szembesülnek a mobil eszközök védelmének és kezelésének egyedülálló kihívásaival, mivel sok felhasználó saját személyes készülékeit is bevonja az üzleti életébe, vagy üzleti célú eszközöket személyes ügyeinek intézésére használ. Sok vállalat nem képes megfelelő módon támogatni, illetve szélesebb hozzáférést biztosítani a különböző készülékekhez – mint például az iPhone, az iPad vagy az Android – kockáztatva ezzel mind a vállalati adatok, mind pedig az üzleti kommunikáció biztonságát.

Fogyasztói mobil védelem
A fogyasztók mobil eszközeiken tárolt személyes adatainak védelme érdekében, a Symantec bevezette a Norton Everywhere szolgáltatást. A fogyasztók így bárhol számíthatnak a Norton védelmére – függetlenül az adott helytől, eszköztől vagy digitális környezettől. A Norton Everywhere megoldásai, mint a Norton Mobile Security for Android és a Norton DNS, már bármely eszköz számára elérhetőek, az iPadtól a játékkonzolokon keresztül egészen a Wi-Fi routerekig.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés