Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

Ingyen iPhone!

„Click here for your FREE iPhone 4!”

Mindössze hat szó, és az emberek „megvesznek”. A Sophos szerint elég volt ez az egyetlen mondat ahhoz, hogy a Facebookon ezrek kattintsanak egy ingyenes iPhone reményében, azonban a lelkes internetezőknek csalódniuk kell. Szó sincsen ingyen telefonról, bár ez akkor még nem derül ki, amikor a közösségi hálózaton alkalmazástelepítésre való felhívással szembesül a monitor előtt ülő.

Ha erre engedélyt ad, akkor az olyan csaló alkalmazások, mint a Safari for iPhone, iWant, iPhone application, Mobile Networking és iSocialNetwork, hozzáférést kapnak a felhasználói profilhoz, megszerezve minden, a felhasználó által közzétett adatot. Emellett még tele is spammelik az üzenőfalat, hogy még több gyanútlan facebookozóhoz jussanak el.

Free iPhone

Graham Cluely, a Sophos egyik vezetője szerint a jelentkezők az életben nem fognak ingyen iPhone-hoz jutni (legalábbis nem a Facebookon keresztül). Az IT-biztonsággal foglalkozó cég ezért azt javasolja azoknak, akik már rákattintottak a becsapós linkre, hogy nézzék át saját profiljukat, felhasználói aktivitásukat, és lehetőleg minél hamarabb távolítsanak el minden, a fenti csaló alkalmazásokra mutató bejegyzést. További részletek itt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés