Connect with us

Hirdetés

technokrata

Színesben nő a piac

Dotkom

Színesben nő a piac

Költségcsökkentést jelent az átgondolt dokumentumkezelés.

A hazai piacra a 90-es években belépő Xerox nagyvállalati ügyfelei között megtalálható a Procter & Gamble, a Magyar Telekom, a Raiffeisen Bank és a National Instruments.

Az ügyfelek a hosszú távú előnyökre koncentrálnak, az üzemeltetési költségek optimalizálása vagy a környezettudatos szempontok érvényesítése fontos számukra. A Xerox ColorQube 9200 sorozat a fekete-fehér nyomatéval megegyező áron képes színes dokumentumok előállítására, miközben jelentős mértékben csökkenti a környezetre gyakorolt káros hatásokat.

 

Az elmúlt időszakban elsősorban azok az ágazatok teljesítettek jól, amelyek költségmegtakarítást és hatékonyságnövelést ígértek a vállalkozásoknak. Az informatikai termékeket érintő általános visszaesésben a piaci szereplők erős árversennyel igyekeztek saját részesedésüket megtartani. Nem volt ez alól kivétel az irodai berendezések területe sem, de itt volt néhány szegmens, ahol növekedést lehetett elérni. A színes multifunkciós berendezések szegmense többek között nemcsak arányaiban, hanem darabszám tekintetében is képes volt növekedni tavaly 2008-hoz képest. A színes nyomtatás látható előnyei, mint a figyelem felkeltése és a kommunikáció javítása mellett a csökkenő nyomatköltség is segítette az előretörést. A multifunkciós berendezések alkalmazása már kisebb munkacsoportok számára is rendkívül gazdaságos döntés lehet a funkciók egy berendezésbe integrálásával, ráadásul a környezetvédelmi szempontok is érvényesülnek.

Új tendencia az is, hogy egyre többen ismerik fel a teljes körű dokumentumkezelés előnyeit, így ez a terület folyamatosan növekszik, és már a kkv-szektort is magában foglalja – nyilatkozta lapunknak Rakonczai Kamilla, a Xerox marketingkommunikációs menedzsere. A vállalat a kis- és középvállalatok felé tavaly nyitott, ekkortól kínál megoldást dokumentumok kisebb mennyiségű előállítására. A szakember szerint jelenleg az alapszolgáltatáson felüli hasznos funkciók azok, amelyek képesek eladni egy irodai berendezést az erősödő versenyben. Többek között a használat korlátozására, az adatok védelmére, illetve a költségfigyelésre és -kontrollálásra alkalmas megoldások hódítanak. Ezek a berendezés nyomtatási, másolási funkcióit úgy teszik elérhetővé, hogy a felhasználó közben azonosításra kerül, sőt akár felhasználónként korlátozható az egyes funkciók elérése.

A kkv-szektor felé bővítés érthető, hiszen az új szereplők bevonásával jelentősen bővíthető a piac, amely egyébként is jelentős. Nyomdai tevékenységgel ugyanis több mint ötezer vállalat foglalkozik Magyarországon, amelyek több milliárd forintot költenek évente beruházásra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés