Connect with us

Hirdetés

technokrata

Növekedést serkentő megoldások az IFS-től

Dotkom

Növekedést serkentő megoldások az IFS-től

Fókuszban a hatékonyság és a felhasználók.

Windows 7-tel a maximális felhasználói hatékonyságért
Az IFS Applications üzleti alkalmazások terén különlegesnek számító Enterprise Explorer nevű webalapú felhasználói felülete nemcsak zökkenőmentesen működik együtt a Windows 7 operációs rendszerrel, de kihasználja annak felhasználói hatékonyságot fokozó lehetőségeit is, mint például a „Jump Lists” (gyorsmenük) és a „Federated Search” (kiterjesztett keresés), melyek segítségével a felhasználók elérhetik a napi munkájuk során használt IFS Applications-funkciókat.
 

A gazdasági válság enyhültével sok vállalat dolgozik azon, hogy az élénkülés hullámait meglovagolva előnyt szerezzen, és az újonnan kialakuló piaci erőviszonyok között esetleg kedvezőbb pozícióba kerüljön a krízis előtti helyzeténél. A versenyszektor cégeinek a feladat sikeres megoldásához gyors döntésekre, a gyors döntésekhez pedig valós idejű és pontos információkra van szükségük a saját gazdálkodásukról és a környezetükről.

Nagyvállalatoknál ezeket az információkat már csak egy a cég minden kulcsterületére kiterjedő integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerrel lehet biztosítani, a kérdés csak az, hogy e kiterjedt informatikai megoldások vajon elég rugalmasak-e ahhoz, hogy rövid idő alatt alkalmazkodni tudjanak az új igényekhez.

A kulcs az agilitás

Az ERP rendszerek egyik fontos gyártója, a Magyarországon már tíz éve saját leányvállalattal rendelkező svéd IFS például sajátos fejlesztési filozófiával néz szembe a kihívásokkal. IFS Applications nevű ERP rendszere egy-egy üzleti tevékenység informatikai támogatására szolgáló komponensekből épül fel, melyek szabványos módon webszolgáltatásként is elérhetők a szolgáltatás-központú architektúra (SOA) jegyében. Az alapkomponensek száma meghaladja a hatvanat, de ezen kívül az ügyfelek igényeinek gyors kiszolgálására bővítmények is rendelkezésre állnak, melyek technológiai szempontból megegyeznek a komponensekkel, viszont azoknál általában szűkebb funkcionalitást testesítenek meg és nemritkán később beleolvadnak valamelyik alapkomponensbe.

Az IFS a filozófiája szerint szorosan együttműködik ügyfeleivel és a fejlesztést jellemzően sok kisebb projekt keretében végzi, melyek célja egy-egy nagyobb ügyfél vagy az ügyfelek egy csoportjának igényeire a megfelelő megoldás elkészítése. A vevő a teljes fejlesztési folyamatban részt vesz a követelményspecifikációtól kezdve a tesztelésig, így néhány hónapon belül a megfelelő funkcionalitással rendelkező, az ügyfelek valódi igényeit támogató megoldások születnek. Az utóbbi hónapokban az IFS számos olyan bővítményt dobott piacra, amelyek kifejezetten a válságot követő gyors talpra állást és a hatékonyság, valamint a versenyképesség fokozását segítik.

Hatékonyabb projektmenedzsment

Manapság egyre több vállalat alkalmaz projektmódszereket bizonyos tevékenységei menedzseléséhez, ugyanis így jobban kézben tudja tartani az anyagok, erőforrások felhasználását és végső soron a költségeket. A tevékenységek kockázati tényezőit is könnyebben meg tudják becsülni és nem utolsósorban a nem kívánt események bekövetkezésekor gyorsan tudnak reagálni. Az IFS szerint sok vállalat használ magas színvonalú eszközöket a projektek informatikai támogatásához, azonban ezek leggyakrabban teljesen elszigetelten működnek az ERP rendszertől és így jelentősen csökken a hatékonyságuk, sőt újabb problémák forrásai. Az IFS ezért évek óta kiemelten kezeli a projektek támogatására szolgáló funkciók fejlesztését az IFS Applications rendszerben, és nemrég készült el a PBS 3.0 nevű bővítményével, amely az ERP rendszer teljes körű projektalapú megoldásának harmadik kiadása. Az előző verzióhoz képest az anyagkezelés és a projektek pénzügyi ellenőrzési lehetőségei, valamint a külső projektmenedzsment szoftverek legfrissebb verzióival való integráció terén történt a legtöbb fejlesztés.

Integrált dokumentumkezelés

Hasonlóan a projektmenedzsment támogatásához, az IFS a dokumentumkezelés esetén is az ERP rendszerrel való integráltság fontosságát hangsúlyozza. Az elektronikus dokumentumok tárolására, kezelésére szolgáló megoldások nagyon gyakran vagy nem rendelkeznek kellő funkcionalitással, vagy pedig az ERP rendszerrel való integráció terén vannak hiányosságaik. Az IFS e problémák kiküszöbölésére a kezdettől fogva beépített dokumentumkezelőt kínál IFS Applications ERP rendszerében, melyhez az elmúlt hónapokban megjelentetett bővítménye kifejezetten a könnyebb kezelhetőséget és az irodai alkalmazásokkal, így a Microsoft Office csomaggal való teljes körű integrációt szolgálja. Az IFS elsődleges célja az volt a fejlesztés során, hogy a vállalatok egységes központi, IFS Applications-beli dokumentumkezelő rendszerét a nem ERP felhasználók is használhassák olyan alkalmazásokon keresztül, amelyek számukra is elérhetőek és jól ismertek, például a Microsoft Word vagy az Office család többi tagja. A dokumentumkezelő rendszerben például a Windowséhoz hasonló mappaszerkezet építhető fel, a Wordből pedig egy gombnyomással helyezhetők el dokumentumok az IFS Applications rendszerben. A projektdokumentációk tárolása, kezelése szempontjából hasznos fejlesztés, hogy a dokumentumok esetében ezután projektalapú jogosultságkezelést is használhatunk, tehát a dokumentumokhoz való hozzáférés meghatározásakor felhasználhatjuk magához a projekthez való jogosultságot, mint feltételt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés