Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SAP-felhasználókra hajt a MorphoLogic

Dotkom

Az SAP-felhasználókra hajt a MorphoLogic

A MorphoLogic Lokalizáció Kft. új fejlesztése, az ELMS abban segít, hogy az SAP vállalatirányítási rendszereikben lévő egyedi fejlesztések és adatok szinte teljesen automatizálva váljanak elérhetővé a leányvállalatok számára.

A természetes nyelvek gépi feldolgozásának kutatásában és a gyakorlati fejlesztésekben is több mint tízéves tapasztalattal rendelkező MorphoLogic leányvállalata, a MorphoLogic Lokalizáció Kft. a napokban mutatta be a Enterprise Language Management System (ELMS) elnevezésű megoldását. Az ELMS egy olyan rendszer, amellyel az SAP-rendszert futtató vállalatok nyelvi tartalmaikat hatékonyan és magas minőségben tudják az igényelt nyelvekre lefordítani – olvasható a társaság közleményében. Az SAP ERP rendszer sikerességének az egyik kulcsa, hogy nagymértékben testre szabható és több mint harminc nyelven szállítják. Azonban a legnagyobb és a legrugalmasabb rendszer sem fed le minden funkciót, amire az ügyfeleknek igényük lenne. Kisebb-nagyobb mértékű egyedi fejlesztésre, testre szabásra minden vállalatnál szükség van. Ahhoz, hogy ezek a módosítások, fejlesztések a leányvállalatoknál is elérhetők legyenek az adott ország nyelvén, le kell fordítani őket: ez a folyamat a lokalizáció.

A programot az SAP-rendszerek lokalizációs környezetének és az ügyfelek igényeinek alapos ismeretére alapoztuk – mondta el Bessenyei Gábor, a MorphoLogic Lokalizáció Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a különböző fejlesztések, customizing-bejegyzések fordítása a nyelvi kompetencia mellett különleges technikai tudást is igényel, amellyel a világon is csak nagyon kevesen rendelkeznek rajtuk kívül. Az Új Magyarország program által is támogatott ELMS-rendszer alapvetően saját fejlesztésű és már meglévő eszközök összehangolása annak érdekében, hogy az SAP-rendszertartalmak fordítása a legmesszebb menőkig automatizált legyen, mind a munkafolyamatok szempontjából, mind nyelvi szempontból. Bessenyei a Napinak elmondta, hogy a támogatás mértéke 34 millió forint volt, ami a teljes projekt 40 százalékát tette ki. A társaság reményei szerint egy-két éven belül megtérülhet a befektetés. A szoftvert kétféle konstrukcióban kínálja a társaság: licenc és SaS (Software as Service), ez utóbbi szolgáltatással egybekötött havi átalánydíjat jelent. A társaság vezetője a Napinak elmondta, hogy számos tényező alakítja a felhasználói árat (rendszerkörnyezet, nyelvek száma, feldolgozandó sorok száma, elvárt rendelkezésre állás és így tovább), ezért e paraméterek után egyéni ajánlat alapján alakul ki az ár. Listaáron nagyságrendileg 7000 euró a licenc és 900 euró a havi átalány.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés