Connect with us

technokrata

Operációs rendszer lesz a Google Chrome

Dotkom

Operációs rendszer lesz a Google Chrome

Windows riválisának kikiáltott ingyenes operációs rendszer ősszel kerülhet a boltok polcaira – jelent meg a kreativ.hu weboldalán.

A Google Chrome operációs rendszer megjelenésének napján már több millió felhasználóval számolnak – közölte Sundar Pichai, a Google termékfejlesztési alelnöke.

A cég tavaly nyáron jelentette be, hogy felveszi a versenyt a Microsofttal és az Apple-lel az operációs rendszerek piacán. A Google ekkor kezdte meg nyílt forráskódú operációs rendszerének készítését, amely a Chrome böngésző alapjaira épülve kifejezetten a webes alkalmazások futtatására lesz alkalmas.

Bár a Google Chrome böngésző-program 70 milliós felhasználói körrel bír, elemzők szerint az új rendszer népszerűsége egyáltalán nem garantált. Még mindig kérdéses ugyanis, hogy a hardvergyártók tervezik-e a Chrome-alapú készülék bevezetését.

A Google tervei között szerepel, hogy a felhasználókat az internetre és az ott található reklámok felé terelje. Ennek azonban az a hátránya, hogy a rendszer csak nagysebességű internetkapcsolattal működik megfelelően.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu