Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vírusfertőzést hozhat a Lost utolsó része

Dotkom

Vírusfertőzést hozhat a Lost utolsó része

Bűnözők használják ki a közismert televíziós sorozat népszerűségét.

A Panda Security szakértői újabb, „csalival” terjesztett vírusra bukkantak. A Google találati eredményeinek manipulálásából úgy tűnik, bűnözők arra használják fel a népszerű Lost utolsó részét, hogy a felhajtást kihasználva vírust juttassanak az óvatlan felhasználók gépére.

„Az utóbbi fél nap adatai alapján figyeltünk fel a csalásra.” – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója – „A bűnözők manipulálták a Google keresési eredményeit, így aki a Losttal kapcsolatban keres valamit, kap egy rakás linket, ahol állítólag a Lost utolsó részét lehet megnézni. Ehelyett ezeken az oldalakon a MySecurityEngine nevű, hamis antivírust kapják meg.”

A vírus, ami valójában antivírus-szoftvernek álcázza magát, a már megszokott sémát követi, miután települt: hamis vírusfigyelmeztetéseket generál, és arra biztatja (sőt, adott esetben kényszeríti) a felhasználót, hogy fizessen a hamis antivírus nemlétező teljes verziójáért.

A Losthoz hasonlóan „járt” az Iron Man 2 is, illetve Ronny James Dio-nak, a legendás metálénekesnek, a Black Sabbath egykori frontemberének a halálhíre mögé is születtek hamis oldalak. Ami sokkal inkább meglepő, az a sebesség, amivel ezek az oldalak készülnek és bekerülnek a Google találatok közé. A tv.com szerint a Lost záró duplarészét május 23-án sugározzák; addig még van öt napunk a mait is beleértve, a hamis oldalak száma akár meg is háromszorozódhat. Ezért javasolt az ilyen jellegű weboldalak fokozott óvatossággal való kezelése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés