Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adobe Photoshop CS5

Dotkom

Adobe Photoshop CS5

Bemutatták az idén 20 éves képszerkesztő szoftver legújabb változatát.

Érdekes újdonságokkal bővült a tegnap megjelent Adobe Creative Suite 5 képszerkesztő összetevője, az Adobe Photoshop CS5. A tartalomfüggő kitöltés alapjául szolgáló új képi intelligencia eltávolít a képről bármilyen részletet vagy objektumot, megvizsgálja a környezetet, majd a folytonosságot megtartva kitölti az üresen maradt helyet. A környező terület megvilágítása, árnyalata és a képzaj tökéletesen illeszkedik, ami olyan hatást kelt, mintha az eltávolított tartalom soha nem is létezett volna. Az új Refine Edge technológiának köszönhetően a már-már lehetetlennek tűnő képkijelölések is lehetségessé válnak. Pontosan felismeri és maszkolja akár a legbonyolultabb éleket is – például hajszálak vagy lombozat esetén –, és egyúttal kiküszöböli a háttérszín szennyeződését.

A fényképészek számára a Photoshop CS5 már a nagy dinamikatartomány (HDR) következő generációs képességeit kínálja. Több felvétel egyetlen HDR-képen történő ötvözésekor a Photoshop CS5 gyorsan és pontosan reprodukálja a jelenet teljes árnyalattartományát. Az új HDR Pro jól használható szellemképek eltávolítására, valamint az árnyalatok hatékonyabb leképezésére és kiigazítására.

A festési lehetőségek közé tartozik a Mixer Brush keverőecset, amely színek megszámlálhatatlan kombinációját egyesíti egyetlen festőecsetben, valamint a Bristle Tips, amellyel élethű ecsetvonások hozhatók létre. A Puppet Warp eszköz segítségével a felhasználók nagy pontossággal helyezhetnek vagy alakíthatnak át bármely képelemet, például kiegyenesíthetnek egy behajlított kart egy fotón, vagy a tájkép manipulálásával új perspektívát hozhatnak létre.

Puppet Warp, használat közben

Az említettek mellett a mostani verzióba több mint 30 olyan funkció és fejlesztés is belekerült, amelyeket közvetlenül a Photoshop felhasználóinak tábora kért. Ilyen például a képek automatikus kiegyenesítése, a harmadolási szabályt alkalmazó körbevágó eszköz, a színkiválasztó, valamint a 16 bites képek JPEG formátumban történő mentésének lehetősége. Közvetlenül a szoftverből érhető el az új, testreszabható Adobe Mini Bridge panel is, amely a fájlok gyorsabb keresését és kezelését szolgálja.

Az Adobe Photoshop CS5 Extended mindazt tartalmazza, amit a Photoshop CS5, emellett 3D és mozgást megjelenítő tartalom szerkesztésére alkalmas eszközökkel is rendelkezik. Az új Adobe Repoussé technológiával a felhasználók 3D emblémákat és rajzelemeket készíthetnek bármely szövegrétegből, alakzatból vagy maszkból, emellett csavarhatják, forgathatják és domboríthatják is a terveket. Az új árnyékfogóval gyorsan lehet árnyékokat létrehozni. Mozgó tartalom esetén az olyan eszközök, mint a festés, a szöveg vagy a klónozás egyetlen gyorsbillentyűvel közvetlenül használhatók egy videó több képkockáján.

Automatikus lencsetorzítás-korrekció

Az Adobe Photoshop család
A Photoshop termékcsalád központi alkotóeleme a Photoshop CS5 és a Photoshop CS5 Extended. Az Adobe Photoshop Lightroom a gyakorlott amatőr és a profi fényképészek munkafolyamatokkal kapcsolatos, képeik megkeresésére, kezelésére, szerkesztésére és bemutatására irányuló igényeit elégíti ki. Az Adobe Photoshop Elements szoftver a hobbifotósoknak kínál eszközöket és megosztási lehetőségeket. Az alkalmi fotósok néhány mozdulattal megoszthatják és szerkeszthetik képeiket az iPhone vagy Android mobilkészülékeikre telepített, ingyenes Photoshop.com Mobile alkalmazással. Az oldal egyébként mindenki számára elérhető online fényképmegosztó, -szerkesztő és -tároló forrás.

Az Adobe Photoshop CS5 és CS5 Extended megjelenése 30 napon belül várható. Az Adobe Photoshop CS5 tervezett kiskereskedelmi ára 690 euró, a Photoshop CS5 Extended ára pedig 1000 euró. Lehetőség van a meglévő verziók frissítésére és a mennyiségi licencelésre is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés