Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó BlackBerry-vel etetik a külföldöt

Dotkom

Olcsó BlackBerry-vel etetik a külföldöt

A BlackBerry okos telefonokat gyártó Research in Motion (RIM) éves összehasonlításban 37 százalékkal, 710,1 millió dollárra növelte nettó nyereségét üzleti évének február 27-én végződött utolsó negyedében, ám részvényenkénti eredménye egy centtel elmaradt a várakozásoktól, ezért a tőzsdén esett részvényeinek árfolyama.

Az árbevétel 18 százalékkal, 4,08 milliárd dollárra emelkedett, szintén kissé elmaradva a prognózisoktól. A vállalat jól tartja magát az Apple-lel és a Google-lel szemben: az előbbi iPhone-ja, illetve az utóbbi Android szoftverét futtató mobilok nem tudták háttérbe szorítani a BlackBerryt, amely még mindig az USA legnépszerűbb okos telefonja.

A RIM sikeresen tör előre a nemzetközi piacokon is – új ügyfeleinek közel 40 százaléka nem amerikai. Külföldön inkább az olcsóbb BlackBerry-változatok fogynak, ami csökkenti az átlagos értékesítési árat, ugyanakkor a RIM vezetősége abban bízik, hogy az év második felében bemutatkozó új, drágább, de még okosabb telefonok lendületet adnak a forgalom bővülésének.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés