Connect with us

technokrata

Mik vannak – hackerbiztos svájci bicska

Dotkom

Mik vannak – hackerbiztos svájci bicska

Nem bírtak a hackerek egy „késsel”.

A hónap elején írtunk a Victorinox felhívásáról: a legendásan strapabíró svájci bicskákat fejlesztő és gyártó cég nemrég szokatlan kihívással élt a hackerek irányába. USB-s tárolót is tartalmazó multifunkciós eszközének digitális védelmét olyan maga szintűnek tartja, hogy arra bíztatta a hackelésben jártasakat, tegyék próbára magukat. Aki meg tudja „törni” a Secure Pro fantázianevű kést, 100 ezer fontos jutalomra számíthat – írtuk.

Nagy volt a kihívás, hiszen eddig senki sem járt sikerrel. Az év elején, az amerikai Las Vegas-ban tartott CES keretei között már amerikai programozók nekieshettek a bicska biometrikus azonosítást alkalmazó védelmének, de az ujjlenyomat-„falat” senki nem tudta áttörni. Ezúttal, az elmúlt hétvégén Európában, Londonban volt lehetősége a próbálkozóknak bizonyítani rátermettségüket.

Talán nem lepődik meg senki, hogy ilyen beharangozó után a penge hackerbiztosnak bizonyult. A lámpát, golyóstollat és csavarhúzót egyaránt tartalmazó multifunkcionális eszköz egyik kulcsfontosságú képessége állta akadályát az adatokhoz való hozzáférésnek: ujjlenyomat-ellenőrzője hivatott távol tartani az illetékteleneket az információktól. Ráadásul igen fejlett változatot kapott a bicska, hiszen képes például hőmérséklet érzékelésére, azaz egy levágott ujjal való próbálkozás esetén, még ha hiteles is a lenyomat, megtagadja a hozzáférést.

Ha nem megy a biometrikus azonosítás, akkor majd nyers erővel – gondolhatnánk. Ám ez sem járható út, mivel bármely olyan esemény, ami a készülékváz megbontásához vezet, beindítja a Victorinox elit bicskájának önmegsemmisítő mechanizmusát. Mind a parányi processzor, mind a memóriachip tönkremegy, ha szétszedjük a vágóeszközt.

A Victorinox Secure Pro három külön méretben kapható, 8-32 GB-os tárkapacitással. Ára ennek függvényében változik, a legolcsóbb 50, a legdrágább 180 angol fontért vásárolható meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu