Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megint próbálkozik a Telekom közgyűlés

Dotkom

Megint próbálkozik a Telekom közgyűlés

Összehívta a Magyar Telekom rendes éves közgyűlését, amelyen ismét megpróbálják elfogadni a tavalyi és a tavlyelőtti határozatokat.

A közgyűlésen napirenden szerepel a 74 forintos osztalékjavaslat és a már bejelentett sajátrészvény vásárlás mellett a tavalyi és a tavalyelőtti közgyűlés határozatainak ismételt elfogadása is. Erre azért lehet szükség, mivel korábban kisrészvényesek bíróságon megtámadták az említett két közgyűlés határazatait, s azok végrehajtását a bíróság felfüggesztette.

A sajátrészvény vásárlásról további részleteke nem derülnek ki a cég meghívójából. Amint arról korábban írtunk, a jegyzett tőke 10 százalékáig kérne a Telekom menedzsmentje felhatalmazást a részvényvásárlásra, erre oly módon kerülne sor, hogy a tőzsdén illetve a fő tulajdonos Magyarcomtól arányosan vásárolnának papírokat Így több részvényt vehet majd a cég a fő tulajdonosától, mint a piacon, azonban a tőzsdei vásárlásra ebből jutó nagyjából 4 százalék még így is elég masszív keresletet jelenthetne a jövőben. Az arányos vásárlásra azért van szükség, hogy ne kerüljön sor a Deutsche Telekom leányvállalata befolyásának növekedsére, s ne kelljen nyilvános vételi ajánlatot tenni a közkézen lévő részvényekre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés