Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkezdődött a Google kálváriája

Dotkom

Elkezdődött a Google kálváriája

A Microsoft és az Intel után most a Google háza táján vizsgálódhat az európai versenyfelügyelet, miután három, hivatalosan meg nem nevezett cég feljelentést tett a keresőóriás ellen.

A Google blogja szerint a brit Foundem és a francia ejustice.fr sérelmezte, hogy a kereső szándékosan alacsonyan rangsorolja oldalaikat, állításuk szerint azért, mert riválisai az amerikai cégnek, míg a Microsoft tulajdonában lévő olasz Ciao a Google AdSense általános szerződési feltételeivel volt elégedetlen. Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint formális vizsgálat még nem indult a társaság ellen, ám amennyiben bebizonyosodik, hogy a Google visszaélt piaci helyzetével, éves bevételei akár 10 százalékára (2,36 milliárd dollárra) is büntethetik – írta a Reuters.

A világ legnagyobb keresőmotorját üzemeltető Google bízik abban, hogy leszerelheti a támadókat, bár nem ez az első vizsgálat a cég ellen Európában. A múlt hónapban többek között a német kiadók szövetsége jelentette fel, arra hivatkozva, hogy a Google News ellenszolgáltatás nélkül használja fel híradásaikat. Az európai versenyhivatali vizsgálatról szóló hír mellett a Google nimbuszát csorbító, elmarasztaló ítélet született a cég három olaszországi vezetője ellen szerdán, mivel nem távolítottak el egy szadista videót a Google tárából.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés