Connect with us

Hirdetés

technokrata

Stabilan nyereséges a Philips

Dotkom

Stabilan nyereséges a Philips

A harmadik egymást követő negyedévre jelentett nyereséget a holland Royal Philips Electronics NV: Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai gyártója 251 millió euró nettó nyereséggel zárta 2009 negyedik negyedévét, kétmillió euróval meghaladva az elemzői várakozásokat.

Ez azért is különösen örvendetes, mert egy évvel korábban még 1,18 milliárdos veszteséggel zártak – ezt követően 6 ezer fős létszámcsökkentést jelentettek be. Az árbevétel 7,62 milliárd euróról 7,26 milliárdra csökkent – ezt a cég főként az árfolyamváltozásokkal magyarázza -, a Bloomberg elemzői konszenzusa 7,05 milliárdot jelzett.

Igen jól húzott az egészségügyi berendezéseket gyártó részleg: árbevétele ugyan 6 százalékkal romlott, de EBITA-nyeresége 32 százalékkal tudott növekedni, elérve a 452 millió eurót (ebben a szegmensben 15-17 százalékos EBITA-rátát akarnak elérni). A világpiacon vezető szerepet játszó fényforrásgyártó részleg értékesítése 5 százalékkal, 1,85 milliárd euróra csökkent, viszont 82 millió eurós EBITA-nyereséggel zártak, szemben az egy évvel korábbi veszteséggel. A jó eredményeket nagyrészt a hatékony költségmenedzselésnek tudják be az elemzők – beleértve a komoly lefaragásokat -, de segített a bevételek stabilizálásában a feltörekvő piacokon elért jó teljesítmény is. A cégcsoport összességében 10 százalékos vagy annál is jobb EBITA-rátát szeretne elérni és közleménye szerint erre bátorítja a tavalyi negyedik negyedévi, még mindig elég barátságtalan üzleti klímában elért teljesítmény is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés