Connect with us

technokrata

Mozgásba hozza az irodákat az Invitel

Dotkom

Mozgásba hozza az irodákat az Invitel

A hosztolt it-megoldásoknak köszönhetően a vállalkozások egyszeri beruházási díjak nélkül juthatnak hozzá a hatékonysághoz nélkülözhetetlen irodai szoftveres alkalmazáshoz. A szolgáltatás bárhonnan elérhető, s a valós idejű munkavégzésnek köszönhetően a közös munka már a dolgozók távollétében sem lehetetlen. A hosztolt megoldásokról Zsembery Györgyöt, az Invitel értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettesét kérdeztük.

Melyek a hosztolt it-szolgáltatások legfontosabb előnyei? Milyen szempontból kap többet az ügyfél, mint például egy hagyományos mail server-szolgáltatás esetén?- A hosztolt it-szolgáltatások révén a vállalkozások a számítógépes irodai alkalmazások jogtiszta használatának korszerű, rugalmas és költséghatékony formájához juthatnak, ugyanis nem kell beruházniuk a szoftverekbe és az azokat kiszolgáló hardverekbe, mivel ezeket havidíjas konstrukcióban az Invitel bocsátja ügyfelei rendelkezésére. Ez a díj tartalmazza a licenceket és az üzemeltetési költségeket is. A többi hosztolt szolgáltatást kínáló ajánlattól eltérően az Invitel fejlett Microsoft Exchange technológiájú megoldást kínál, amely közös időbeosztást, tervezést tesz lehetővé, illetve a teendők közvetlenül integrálhatók dokumentumokhoz, így az információk az időbeosztással együtt kezelhetők. A levelek bárhonnan elérhetők, akár mobil eszközökről és webes felületről is. Az Invitel többszörösen redundáns rendszerei garantálják a magas rendelkezésre állást, a titkosított kapcsolat és a biztonságos tárhely pedig szavatolja, hogy senki levelezése nem kerül avatatlan kezekbe. Az alkalmazásokhoz az Invitel 99,99 százalékos rendelkezésre állást biztosít.

Milyen körben jellemző ma a hosztolt szolgáltatások igénybevétele, az alkalmazás-bérlés Magyarországon?- A kis- és mikrovállalkozások körében egyre népszerűbb a megoldás. A középvállalkozásoknál rendszerint már van vállalati megoldás a céges levelezésre, az üzemeltetésért felelős munkatársak leginkább arra kíváncsiak, hogy milyen biztonsági szint érhető el az Invitel hosztolt it-alkalmazásai használatával. Nekik nem csak a rendelkezésre állás a fontos, de megnyugtató az a tudat is, hogy földrajzilag két külön helyen is tárolja az Invitel az adataikat, így a felhasználók azt sem érzékelik, ha esetleg fennakadás van az egyik adatközpontban. A megrendelői igények és felhasználói szokások szempontjából hogyan támogatják az Invitel hosztolt it-szolgáltatásai a kommunikációt a nagy-, illetve a kis és közepes vállalatméretek esetén?- A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy újszerű módon dolgozhassanak együtt egy munkacsoportban a kollégák. Az Exchange és a SharePoint integrációval az anyagokat nem kell véleményezésre körbeküldeni, s a javításokat később egyesíteni, hiszen a dokumentumok, táblázatok egy példányban léteznek a kiszolgálón és mindenki ezen a példányon dolgozhat. Ez olyan újítás, ami minden vállalatméret esetében jelentős szervezési tehertől szabadítja meg a projektek felelőseit. Közepes és nagyvállalatok esetében, különösen, ha több telephellyel rendelkeznek, a megbeszélések, utazások ideje és költsége spórolható meg a webes konferencia megoldással. Milyen többletfunkciókat kínálnak az Invitel hosztolt it-alkalmazásai a modern kommunikációs igényekre?- A mobilitás az adatokat jelentős veszélynek teszi ki, azonban a hosztolt szolgáltatások között található Auto Save önműködő internetes adatmentést jelent, amellyel minden adat visszaállítható a biztonságos, webes tárhelyről. A központi dokumentumtárolás és megosztás révén a munkatársaknak nem céges adatokat sem kell saját számítógépeiken tárolniuk. A biztonsági mentést az Invitel két, egymástól földrajzilag távol eső helyen az adatokat titkosítva tárolja, a titkosítás kulcsa csak a felhasználónál van meg. A legtöbb munkakörben elkerülhetetlen az információk megosztása, közös feldolgozása, ehhez az Invitel hatékony, könnyen használható, bárhonnan elérhető teret kínál.

Hogyan segítik a vállalati csapatmunkát, a mobilitást az Invitel új bérelhető szolgáltatásai?- A hosztolt szolgáltatások szerves részét képező ActiveSync technológia a beérkező leveleket valós időben továbbítja a munkatársak telefonjaira, de támogatja a naptárak, a munka szervezéséhez szükséges információk elérését is. A csapatmunka szervezését a közös naptárak, teendőlisták segítik, illetve a dokumentumok fejlett központi tárolóhelye. A munkatársak gyakorlatilag a munkaanyag helyét mutató linket kapják meg és a közös munkaterületen dolgozhatnak a dokumentumokon. A vizuális, emberi kommunikációt támogatja a webes konferencia lehetősége, a megbeszélések nem csak a videokonferencia miatt adnak több visszajelzést, de így a közös munka is könnyebb, hiszen a reakciók azonnal összegyűjthetők, mindemellett a rendszer képzésre is költséghatékony megoldást nyújt. Az Invitel hosztolt it-alkalmazásai valamennyi irodai szoftveres feladatra és munkafolyamatra megoldást jelentenek, szem előtt tartva a gyors döntéshozás és a mobilitás iránti igényeket is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin