Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Postafonért díjaztuk a Vodafone-t

Dotkom

A Postafonért díjaztuk a Vodafone-t

Innovációs díjat alapított a Napi Gazdaság, az elismerést három kategóriában – kis-, közép- és nagyvállalat – lehetett elnyerni.

A Le Meridien szállodában megrendezett Innovációval a versenyelőnyért elnevezésű konferencia keretében kisvállalati kategóriában a Patmos Kft., középvállalati kategóriában a Kürt Zrt., a nagyvállalatiban pedig a Vodafone Zrt. érdemelte ki az elismerést.

A Patmos a TerminArtors.com elnevezésű portállal érdemelte ki a díjat. A képzőművészet köré szerveződő, angol nyelvű nemzetközi közösségi portál ötlete és a megvalósítás is egyedülálló: az oldal alapját képező gigantikus festményadatbázis és a művészeti terepen szokatlan web 2.0-s közösségi platform kiemeli mind a művészeti, mind a webes projektek közül. A TerminArtors alapítói a 2007 őszi induláskor elhatározták, hogy a világ legnagyobb festmény-adatbázisát akarják létrehozni.

A klasszikusok képeit saját erőforrásból töltik fel, a még alkotó művészek pedig saját műveikkel bővíthetik az épülő adatbázist. A kezdetek óta az induló 23 ezer festményből álló adatbázis megduplázódott, valamint több száz fiatal festő is feltöltötte képeit. Az oldal fejlődéséhez külső tőkebevonásra volt szükség. A cégben idén nyáron a magyar kortárs művészeti szcéna meghatározó szereplője a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány szerzett kisebbségi tulajdonrészt. A tőkeerős partner megjelenése segítheti a következő nagy célt, a nemzetközi tőkebevonást.

A Kürt Zrt. magyar tulajdonban lévő vállalkozásból nőtte ki magát nemzetközi vállalatcsoporttá, mely két évtizednyi fejlesztést tudhat maga mögött az információ védelmére, az adatvesztések és adatlopások megelőzésére és az elveszett adatok helyreállítására szolgáló technológiák, megoldások területén. Múltbéli tapasztalatai és az innovatív szemléletű, nemzetközileg is versenyképes tudású szakembergárda munkája eredményeként a Kürt az adatmentés világának egyik vezető szereplőjévé vált.

Információbiztonsági szolgáltatásait rendszeresen veszik igénybe az európai gazdasági élet rangos szereplői. A Kürt az adatmentési szolgáltatás mellett a technológiai know-how-t is értékesíti, a magyar technológiát 3 kontinens országaiban vásárolták meg. A cég felhalmozott tudására alapozva létrehozta a Kürt Akadémiát, amely üzleti és informatikai területen egyaránt hiánypótló.

Kürti Sándor a díjátadón elmondta: hiszünk a növekedésben, ez a közös vallásunk, ez adja az adrenalint. A nagyszerű vállalatokat nem a zsenik rakják össze, belőlük kevés van és megbízhatatlanok, hanem átlagos emberek hozzák össze, átlagon felüli teljesítménnyel.

A Vodafone évek óta innovatívan tevékenykedik, folyamatosan keresi a lehetőséget szolgáltatási körének bővítésére – a magyar piacon elsőként mutatta be a Vodafone a 21 megabites letöltési sebességet, ami ismét új fejezetet jelent a hazai mobilinternet történetében.

A díj odaítélésének fő oka, a közelmúltban bejelentett új szolgáltatás a Postafon, ami,a magyar piacon még egyedülálló, innovatív partneri együttműködés. A megállapodás a Vodafone Magyarország Zrt. országos mobilhálózatára és tízéves mobilpiaci tapasztalatára, valamint a Magyar Posta Zrt. kiterjedt értékesítési hálózatára épít. Az együttműködés alapján 721 postán érhető el a szolgáltatás. Ez a fajta partnerség Magyarországon még unikálisnak számít, ám Európa számos országában már több jó példa is van hasonló kezdeményezésre. A november 20-án indult szolgáltatás újszerűsége az üzleti megközelítésben rejlik. A Postafon terméket úgy alakították ki, hogy az átlátható, kiszámítható és egyszerűen felhasználható legyen, az sms-küldés és a hívás díja pedig minden irányban 35 forint percenként. A Postafon alapvetően telefonálásra és sms-küldésre szolgál, internetezésre nem.

A kiválasztásnál a legfontosabb szempontok voltak:1. Mennyire újszerű a vállalkozás tevékenysége (részben vagy egészben). 2. A termék vagy szolgáltatás legyen piacképes, azaz forgalmat generáló.3. Elvárás, hogy más piaci szereplők is lássanak benne fantáziát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés