Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nőtt a HP profitja a bevételcsökkenés ellenére

Dotkom

Nőtt a HP profitja a bevételcsökkenés ellenére

A Hewlett-Packard 14 százalékos éves eredményjavulást könyvelt el negyedik pénzügyi negyedéve végén, annak ellenére, hogy a PC- és nyomtatópiacon csökkentek a bevételei.

Az asztaliszámítógép- és nyomtatópiacon elszenvedett bevételi vesztesége mellett az információtechnológiai szolgáltatásokkal kapcsolatos üzleti tevékenységéből származó bevételeit növelni tudta a Hewlett Packard. A szilikon-völgyi hardware-gyártó óriásvállalat számára ez egy hosszabb átalakulási folyamat kezdetét jelentheti a Bloomberg szerint.

A HP negyedik pénzügyi negyedéves profitja 2,4 milliárd dollár volt, ami részvényenként 99 centet jelentett. Ez az érték 14 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 2,1 milliárd dolláros, illetve részvényenként 84 centes eredményt.

A bevétel ugyanebben az időszakban 33,6 milliárdról 30,8 milliárd dollárra csökkent, ami némileg felülmúlta az előzetes elemzői várakozásokat.

Mark Hurd HP-vezér szerint a gazdasági környezet továbbra is kihívásokkal teli, de egyre biztatóbb jeleket lehet felfedezni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés