Connect with us

Hirdetés

technokrata

A UPC rovására nőtt a Digi és a T-Home

Dotkom

A UPC rovására nőtt a Digi és a T-Home

Szeptemberben 16 ezerrel, 1,083 millióra bővült a digitálisan televíziózó háztartások száma – derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentéséből.

A 3,8 millió magyarországi háztartás közül mintegy hárommillió fizet elő valamilyen televíziós szolgáltatásra, a többiek tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek.

Szeptemberben a digitalizáltság aránya 43,5-ről 44 százalékra emelkedett, amivel párhuzamosan nyolcezerrel, 1,376 millióra csökkent az analóg előfizetéssel rendelkezők száma. A digitális előfizetéseken belül tízezerrel, 347 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy iptv-re előfizetők és hatezerrel, 736 ezerre a műholdas szolgáltatást igénybe vevők száma. (Az NHH jelentése a 14 legnagyobb műsorterjesztő adatszolgáltatására épül, s az előfizetéses televíziós piac 80-85 százalékát fedi le.)A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók között – valamennyi szolgáltatást figyelembe véve – a UPC a piacvezető, de részesedése az egy hónappal korábbi 33,0 százalékról 32,5 százalékra csökkent. A második helyezett Digi súlya viszont 23,9 százalékról 24,1 százalékra emelkedett, míg a harmadik Magyar Telekom (T-Home) 19,2 százalékról 19,8-ra növelte részesedését.

A UPC Magyarország 800 ezer tévé-előfizetője közül több mint 323 ezren vesznek igénybe digitális – vezetékes vagy műholdas – szolgáltatásokat – mondta lapunknak Szűcs László, a társaság szóvivője. A UPC egyelőre nem tervezi az analóg szolgáltatások lekapcsolását, már csak azért sem, mert a technológia lehetőséget biztosít arra is, hogy egy digitális előfizetéssel rendelkező háztartás egy másik tévékészüléken analóg szolgáltatást is igénybe vegyen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés