Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trójai program miatt bombázták le az atomreaktort?

Dotkom

Trójai program miatt bombázták le az atomreaktort?

A digitális hadviselés való életbeli támadáshoz vezetett.

A német Der Spiegel újság nemrég bizalmas információk birtokába jutott, ami a közel-keleti események egy fontos momentumát illeti. A lap beszámolója szerint a 2007. szeptember 6-án Izrael által Szíria ellen elkövetett légitámadást olyan információ révén hajtották végre, amelyet a Moszad ügynökei egy trójai program segítségével szereztek meg. Ismeretes, hogy az arab ország nukleáris létesítményét a zsidó állam vadászgépei a földdel tették egyenlővé, a világ felé azzal indokolva az akciót, hogy ott Észak-Koreából származó nukleáris alapanyagok létére utaló információkat találtak.

A Der Spiegel tudomása szerint – sok egyéb adat mellett – az az információ erősítette meg az izraeliekben a gyanút, amelyhez egy trójai program révén jutottak. Zsidó kémek egy fontos beosztásban dolgozó szír tisztviselő számítógépére telepítették a digitális kártevőt, amikor az egy Kensington hotelben tartózkodott. A Moszad ügynökei a malware révén lemásolták a gépen levő adatokat, melyek között több, a fent említett szír létesítményt kompromittáló is akadt.

Komoly következményei lettek a szírek számára az al-Kabirban végrehajtott légitámadásnak. Az ország keleti részében található létesítmény kilövésével egy közel kész nukleáris reaktor vált az enyészet martalékává. Ezzel számos észak-koreai mérnök munkája is megsemmisült; hírszerző ügynökségek szerint ugyanis a szír komplexum főként a félsziget északi részét birtokló rezsim technikájára alapulva épült.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés