Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fájdalmas lépésre készül a Nokia és a Siemens

Dotkom

Fájdalmas lépésre készül a Nokia és a Siemens

Ugyanazon a napon, amikor a Johnson & Johnson nagyarányú leépítéseket jelentett be, a Nokia Siemens is óriási elbocsátási tervről számolt be.

A Nokia Siemens, a finn és a német vállalat vegyes vállalkozása 5760 fős leépítés tervéről számolt be kedden, a távközlési berendezések piacán tapasztalható árcsökkenésre hivatkozva, ami jócskán visszavágta a társaság nyereségét.

A Nokia és a Siemens közös cége jelenleg hozzávetőleg 64 ezer főt foglalkoztat, aminek 7-9 százalékától válnának meg a tervek szerint – közölte a finnországi székhellyel működő társaság.

Ezzel a társaság mintegy 500 millió euróval csökkenti az éves költségeit 2011 végétől.

A Nokia 908 millió euró goodwill-leírásra kényszerült a vegyesvállalkozás oldaláról a legutóbbi negyedben, miután a visszaeső fogyasztói költés és az élesedő verseny miatt az árak csökkentésére kényszerültek.

A teljes mértékben megvalósított integráció és az így elért megtakarítás ellenére a Nokia Siemens Networks a globális gazdaságban és a szektorban történt változások miatt további költségcsökkentésre kényszerülhet – idézte a Bloomberg a társaság közleményét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés