Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csillagászati P/E-vel debütálhat pénteken a Kulcs-Soft

Dotkom

Csillagászati P/E-vel debütálhat pénteken a Kulcs-Soft

A tavalyi eredménnyel 332-es, a jövő évre tervezett profittal viszont “csak” 60-as a Kulcs-Soft részvényeinek P/E-hányadosa a rendelkezésre álló információk szerint.

Közzétette összevont kibocsátási tájékoztatóját a Kulcs-Soft, melynek részvényeit október 30-án vezetik be a BÉT-re. A dokumentum szerint az 1994-ben alapított, mára 60 főt foglalkoztató társaság alaptőkéje 60 millió forint, saját tőkéje pedig az első félév végén 128,4 millió forintot tett ki, ezzel az egyik legkisebb tőzsdei cég lesz. Tavaly a számlázási, bérszámfejtő, könyvelési és iPhone-alkalmazásokat előállító társaság 608 millió forintos árbevétel mellett 18 milliós nyereséget ért el. Igaz, ez az idei első félévben már javuló tendenciát mutat, ám a tervezett 1000 forintos kibocsátási árat alapul véve magyar viszonylatban még így is csillagászati, 332-es 2008-as visszatekintő P/E mellett forogna a papír (P/E=az árfolyam és az egy részvényre jutó nyereség hányadosa).

Amint korábban beszámoltunk róla, Kulcsár Tibor elnök-vezérigazgató jövőre egymilliárd forint feletti árbevétel mellett 10 százalékos haszonkulcsra számít, ezzel a mutató ezen az áron a még mindig igen magasnak mondható 60-as szint közelébe csökkenne. Mindenesetre a társaság nincs távlati tervek híján, az elkövetkező években az internetes terjesztés eszközével betörne termékeivel a nemzetközi piacokra is, eleinte angol, később spanyol, illetve német nyelvű verziókkal, valamint akvizíciókat tervez a környező országokban. A kockázatok között viszont már megemlítik, hogy nem adható garancia a külföldi megjelenés sikerességére. További rizikófaktorként említi a tájékoztató, hogy a társaság részvényeinek túlnyomó többsége (94,75 százalék) az alapító elnök-vezérigazgató kezében marad.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés