Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rekordgyors Internet Explorer – a Microsoft nem kér belőle

Dotkom

Rekordgyors Internet Explorer – a Microsoft nem kér belőle

Egy Google pluginnel jóval gördülékenyebbé válhat az IE8 használata. Redmond mégsem örül.

Chrome Frame névre hallgat a keresőóriás programozói által fejlesztett plugin. A múlt héten bemutatott kiegészítő a még mindig legnagyobb piaci részesedéssel bíró – de folyamatosan teret vesztő – Internet Explorer 8 Javascript motorját hivatott „felturbózni”. Drámai, akár tízszeres teljesítménynövekedés is elérhető bizonyos körülmények között. A SunSpider Javascript benchmarkja szerint a Chrome Frame-mel 9,6-szor gyorsabbá vált az IE8, mint anélkül.

Mit jelent ez? Azt, hogy a Google kiegészítést telepítve a redmondi böngésző – a Javascript futtatások tekintetében – majdnem pontosan ugyanolyan fürgévé vált, mint a Google Chrome browser. Ez utóbbi egyik előnye pont a gyorsaság: a minimalista kezelőfelület mellett felhasználói a gyors böngészési élményt favorizálják.

Nem meglepő módon a Microsoft nem örült ennek a fejlesztésnek. A Seattle mellett székelő amerikai óriásvállalat arra intette minden felhasználóját, hogy ne telepítsék a plugint, vagy biztonsági rést nyitnak az IE8-on. Redmond szerint a kiegészítéssel kevésbé biztonságossá válik az Internet Explorer, mivel ezáltal megnőhet az ártó szándékú behatolási kísérletek lehetőségeinek száma. A Microsoft szerint a plugin installálását követően az IE8-at is fenyegethetik a Chrome biztonsági hibái.

Nem hagyta válasz nélkül a Google legnagyobb riválisa állítását. Reakciójuk szerint a Chrome Frame valóban korai fázisban van, de fejlesztése során végig törekedtek a maximális sebesség és biztonságosság elérésére. Sőt, még azt a fricskát is megengedték maguknak, hogy kijelentsék: kifejezetten az olyan elavult és a standardoknak nem megfelelő böngészőket akarják felruházni jobb képességekkel, mint amilyen az Internet Explorer.

„Inkább olyan modern és webes standardoknak megfelelő böngészők választására bátorítjuk a felhasználókat, mint a Firefox, a Safari, az Opera vagy a Google Chrome, mintsem hogy plugint telepítsenek. De azok, akik ragaszkodnak a megszokott rendszerhez, használhatják a Google Chrome Frame-t, ami kifejezetten a nagyobb teljesítmény és az erős biztonsági jellemzők használatára lett tervezve, és nagyobb választási lehetőséget biztosít mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára.” – olvasható a közleményben – „A website-ok Google Chrome Frame-mel való megnyitásával a Google Chrome biztonsági funkcióinak előnyeit élvezhetik az Internet Explorer felhasználói. Erős jelszóhalász és malware elleni védelmet (ami az IE6-ból kimaradt), robosztus homokozó (sandbox)-technológiát nyújtunk és védelmet a napok alatt szétterjedő online fenyegetések felbukkanása ellen.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés