Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milliárdos felvásárlás a Dellnél

Dotkom

Milliárdos felvásárlás a Dellnél

A Dell Inc. 3,9 milliárd dollárért bekebelezi a Perot Systems információtechnológiai vállalatot. Ez lesz az eddigi legnagyobb felvásárlás a cégnél.

A Dell, amely a világ második legnagyobb számítógépgyártó cége, 30 dollárt kínál részvényenként készpénzben a Perot Systemsért, ami nagyjából 68 százalékkal több, mint a Perot szeptember 18-iki tőzsdei záróára. Az akvizíció vélhetőleg a Dell profitjának növekedéséhez vezet a 2012-es pénzügyi évben – idézte a Bloomberg a Dell közleményét.

A mostani vételár több mint kétszer annyi, mint amit a Dell fizetett a múlt évben az EqualLogic cégért, amely a számítógépgyártó vállalat legnagyobb akvizíciója volt eddig.

Michael Dell vezérigazgató erősítené a társaság jelenlétét a számítógépes szolgáltatói piacon, mivel a fogyasztók visszafogták a pc-vásárlásokat a gazdasági válság hatására. Az IBM és a Hewlett-Packard eddig jobban teljesített a recesszióban, mint a Dell, amelynek az eladásai 22 százalékkal csökkentek az elmúlt negyedévben. A tranzakció befejezésével a Perot lesz a Dell szolgáltatásokért felelős egysége. A Perot beolvasztását követően a szolgáltatási üzletág várható éves forgalmát nagyjából nyolcmilliárd dollárra becsülik a Dellnél. A Perot 65 százalékkal 29,62 dollárra szaladt fel a New York-i tőzsdén a kereskedés félidejére. A Dell, amely a második legnagyobb cég a Hewlett-Packard mögött a számítógépgyártó piacon, 4 százalékkal 16,02 dollárra esett a tengerentúli részvénypiacon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés