Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre nagyobb a verseny a nyomtatásadminisztráció területén

Dotkom

Egyre nagyobb a verseny a nyomtatásadminisztráció területén

A közelmúltban szinte egyszerre jelentette be két vezető nyomtatógyártó új, minden korábbi változatnál intelligensebb, takarékosabb adminisztrációs megoldását. A gyártók azt ígérik, hogy az új szoftverekkel időt, költséget lehet csökkenteni, vagy egyszerűsítik a nyomtatók és a multifunkciós készülékek telepítését, konfigurálását.

A Samsung a hónap elején mutatta be új univerzális nyomtató driverét, amely egy vállalkozás valamennyi printerére alkalmazható anélkül, hogy a hálózat minden nyomtatójához külön meghajtót kellene telepíteni. A driver lehetővé teszi felhasználóinak, hogy bármelyik Samsung-egységen nyomtassanak anélkül, hogy külön meghajtót kellene telepíteni a hálózatban lévő összes nyomtatóhoz. Emellett kompatibilis bármelyik – akár multifunkciós – nyomtatóval, amely PCL vagy PostScript nyelvekkel működik. Ez azt jelenti, hogy egyetlen driveren keresztül érhető el több, akár más gyártó nyomtatója is. A Universal Print Driver intelligens nyomtatókereső funkciójával automatikusan is és manuálisan is lehet kompatibilis egységeket keresni a hálózaton, ezúton csökkentve a telepítéssel járó időt és költségeket. A gyártó ezeken kívül azt is ígéri, hogy az új szoftverrel ellenőrizhetővé válik a nyomtatási környezet, csökkenthetők a várakozási idők, optimalizálható a nyomtatóhálózatok használata és irányítása – azaz csökkenő költségeket, hatékonyabb munkavégzést és egyszerűbb használatot.”A vállalatoknak – nagyságuktól függetlenül – nagy kihívást jelent a nyomtatási környezetük felügyelete, valamint az ehhez kapcsolódó időráfordítás és a költségek kontrollálása” – mondta Nirav Patel, a Samsung nyomtató termékek és megoldásokért felelős európai marketingmenedzsere. Mint elmondta, a jelenlegi gazdasági helyzetben ez a megoldás nagyszerű lehetőség a vállalatok számára, mert így a legtöbbet tudják kihozni nyomtatási hálózatukból, elkerülve a munkaerő felesleges várakoztatását és a készletek pazarlását, amit az ellenőrizetlen nyomtatási környezet okoz.

Zac Butcher, az InfoTrend nevű, digitális perifériákkal foglalkozó tanácsadó vállalat igazgatója szerint egy univerzális nyomtató driver fejlesztése minden olyan forgalmazónak fontos lépés, aki hatékonyan kívánja megcélozni vállalati fogyasztóit. “Ha egy viszonteladó univerzális nyomató drivert is tud ajánlani ügyfeleinek, az azt jelenti, hogy figyelembe vette az igényeiket, és megoldást kínál azokra a kihívásokra is, amelyekkel az összetett driverkörnyezettel rendelkező it-részlegek szembesülnek” – jelentette ki Butcher.

Nincs vita az InfoTrend elemzője és Peter Plested, a Sharp európai megoldások divíziójának igazgatója között. Utóbbi szerint a Sharp Printer Administration Utility (PAU) mindig is döntő versenytényező volt, ezt a hagyományt a napokban bemutatott új ötös verzió is folytatja. Az új rendszer számos olyan új funkciót tartalmaz, amelyek megkönnyítik a nyomtatók és a multifunkciós készülékek vezérlését a rendszergazdák számára. A PAU öt legfontosabb újításai között szerepel a készülékek kezelőfelületének távoli megtekintése és vezérlése, a beállítások klónozása egyik készülékről a másikra, valamint az automatikus állapotjelentések is.”Felismertük, hogy azok a rendszergazdák, akik számos nyomtatót és multifunkciós készüléket kezelnek, anélkül kívánják elérni a magas rendelkezésre állást és a maximális hatékonyságot, hogy aránytalanul sok erőforrást és időt fordítanának erre. A PAU olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek minden szempontból egyszerűsítik ezeknek a készülékeknek a telepítését, konfigurálását és kezelését” – jelentette ki Plested.

A PAU 5-tel a rendszergazdák megtekinthetik a konfigurációs beállításokat, a készülék működési állapotát, a rendelkezésre álló festék- és papírmennyiséget, emellett távolról frissíthetik a támogatott multifunkciós berendezések firmware-ét és a hálózaton megoszthatják a nyomtatók illesztő programjait, hogy azokat később egy kattintással telepíthessék. A rendszer használatát tovább egyszerűsíti, hogy a hálózatba kapcsolt készülékek hely, típus, ip-cím és állapot szerint csoportosíthatók. Az új, távoli kezelőfelület-funkciónak köszönhetően a rendszergazdának nem szükséges személyesen felkeresnie a nyomtatót vagy a multifunkciós készüléket minden egyes alkalommal, amikor egy felhasználó hibát jelent vagy telefonos segítséget kér egy számára ismeretlen funkció használatához. Ehelyett a rendszergazdának lehetősége van arra, hogy saját számítógépén megjelenítse a távoli készülék kezelőfelületét, és azon vezérelje a készülék valamennyi funkcióját, így akár közvetlenül is megoldhatja a problémát vagy segítséget nyújthat a felhasználónak azáltal, hogy lépésről lépésre elmagyarázza a megoldást.

A PAU megfelel az elfoglalt technikusok és rendszergazdák elvárásainak, hiszen felgyorsítja és leegyszerűsíti a nyomtatók és MFP-k beállítását és kezelését. Segítségével lehetővé válik bármilyen szabványos webböngészővel az egész nyomtató és MFP géppark teljes körű és valós idejű irányítása, emellett gyártmánytól és típustól függetlenül bármilyen SNMP-kompatibilis nyomtató monitorozására is lehetőség van.

Vidéken terjeszkedik az OkiAz Oki építi országos hálózatát – a budapesti irodában csapatbővítéssel, vidéken pedig az első bemutatóterem megnyitásával erősíti magyarországi jelenlétét a japán nyomtatóipari cég. Legutóbb 2009 tavaszán nyitotta meg partnere pécsi bemutatótermét a magyar leányvállalat. „Vidéki terjeszkedésünknek kettős célja van: azon túl, hogy kiemelt partnereinkkel még szorosabbra fűzzük a kapcsolatot, a kölcsönös együttműködés és érdekközösség kialakítását is lehetővé teszi. Regisztrált viszonteladóink értékesítési munkáját is segíti az Oki jelenléte egy bemutatóteremben. Egy jól kialakított, brandelt bemutatóteremben az érdeklődők megismerhetik és akár tesztelhetik is az Oki termékskáláját. Ha ezek mellett a kellékanyagok és a szerviz is helyben megtalálható, akkor valóban teljes körű szolgáltatást nyújthat a viszonteladó. Mi pedig természetesen azon vagyunk, hogy minden eszközünkkel segítsük a munkáját” – ismertette a vállalat vidéki terjeszkedésének előnyeit Érdi-Krausz Gábor, az Oki Systems (Magyarország) Kft. ügyvezető igazgatója.

Weboldal nyomtatása okosanA termelékenység további növeléséért a Samsung hozzáférhetővé tesz egy úgynevezett AnyWeb Print alkalmazást, melynek segítségével a weboldalak egyszerűen nyomtathatók. Általában az internetes nyomtatási információk papír- és festékpazarlással járnak a weboldalakon lévő keretek és a levágott tartalomból adódó feleslegesen nyomtatott oldalak miatt. A Samsung AnyWeb Print lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy pontosan azt az információt nyomtassa ki, amelyre szüksége van a képernyőről, ezzel nemcsak a papír- és festékpazarlás, hanem az internetes tartalmak nyomtatására szánt idő és energia is csökkenthető. Az AnyWeb Print alkalmazás ingyenesen letölthető a http://solution.samsungprinter.com/personal/anywebprint/ oldalról. A Samsung Universal Print Driver ingyenesen letölthető a www.samsung.com oldalról a printer termékek aloldalon belül az egyes printerek támogatás és letöltés pontjainál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés