Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már a Nokia sem a régi

Dotkom

Már a Nokia sem a régi

A Nokia Corp.

részvényárfolyama több mint 10 százalékkal zuhant, miután a társaság bejelentette, hogy nettó nyeresége 66 százalékkal, 380 millió euróra csökkent a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Az árbevétel majdnem negyedével, 9,91 milliárd euróra csökkent. A vállalat az elmúlt 12 hónapban elvesztette tőzsdei értéke egyharmadát, ám az elmúlt napokban drágultak papírjai, mivel az Intel váratlanul jó eredménye lökést adtak a technológiai szektor minden vállalatának. A Nokia közölte, hogy piaci részesedése 38 százalékra nőtt az első negyedévi 37-ről, de még így elmarad az egy évvel korábbi 40-től. A szakértők arra számítottak, hogy a Nokia piaci részesedése folyamatosan nőni fog 2009-ben. A vállalat termékeinek átlagára a január-márciusi 65 euróról 62-re csökkent, az üzemi profitráta 11,6 százalékra mérséklődött az egy évvel korábbi 17,2-ről.

Az utóbbi adatok bizonytalanságot okoztak a befektetők körében, ugyanis vagy arra utalnak, hogy az új telefontípusok nem nagyon fogynak a boltokban, vagy arra, hogy a Nokia a közeljövőben a profit gyarapítása helyett inkább a termékfejlesztés erősítésére akar koncentrálni.

A Nokia komáromi mobiltelefon-gyárában az év elején készült el az ötszázmilliomodik telefon. Az 1999-ben alapított gyárban európai, közel-keleti és afrikai piacokra termelnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés