Connect with us

Hirdetés

technokrata

Javításra szorul a Windows és az Office

Dotkom

Javításra szorul a Windows és az Office

Kilenc sebezhető ponttal kevesebb, a redmondi szoftverfejlesztő frissítéseinek köszönhetően.

Hat frissítést tett közzé a Microsoft a tegnapi nap folyamán, melyek összesen kilenc biztonsági rést foltoznak be. Például a Directshow-ban és a Video ActiveX vezérlőben talált – és egyébként kritikusnak minősített – hibákat, melyről a múlt héten mi is írtunk. Ezek egy ártó szándékkal megalkotott QuickTime állomány, illetve weblap révén fejthetik ki hatásukat. És ki is fejtették némely esetben: a redmondi óriásvállalat még májusban számolt be arról, hogy a Diretcshow hibát már kihasználják az Interneten. Mindenkinek ajánlott tehát patch-elni, aki a DirectX 7.0, 8.1 vagy 9.0 változatát használja (Windows 2000, XP, Vista, Server 2003, 2008).

Emellett frissítésre került a beágyazott OpenType Font motor illetve a Microsoft Publisher is – ezek révén ugyanis olyan támadásokra nyílik lehetőség egy, a szükséges patch-ekkel nem rendelkező rendszeren, amely által a támadó akár távolról is képessé válhat irányítani a számítógépet. Az Internet Security and Acceleration Server 2006, a Virtual PC 2004, 2007 és a Virtual Server 2005 R2 szorul(t) még ezen felül javításra.

Update-elte a Malicious Software Removal Tool eszközét is a vállalat, a Win32/FakeSpypro program egyre nagyobb méretű terjedése miatt. Az önmagát biztonsági szoftvernek álcázó alkalmazás voltaképp becsapja a felhasználókat, és ahelyett, hogy (vírus)védelemmel látná el a PC-t, megfertőzi azt. Ezért ráadásul pofátlanul még pénzt is kér.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés