Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jackson tovább él – a spammereknek köszönhetően

Dotkom

Jackson tovább él – a spammereknek köszönhetően

A Pop Királyának halálát használják fel e-mailcímek begyűjtésére.

Körülbelül 8 órával Michael Jackson halála után a SophosLabs észlelte azon spam üzenetek első hullámát, amelyeknél a levél tárgyában és tartalmában a popkirály halálhíre szerepel. Ezekben az üzenetekben a spammerek azt állítják, hogy fontos információk vannak a sztár halálával kapcsolatban. A levél teste ugyan nem tartalmaz semmilyen cselekvésre felhívó hivatkozást – URL-t, e-mailcímet vagy telefonszámot – és a küldő e-mailcím is hamis, azonban a spammerek könnyedén összegyűjthetik a címzett e-mailcímét ingyenes e-mailcímeken keresztül, ha a számítógép felhasználók válaszolnak a spam üzenetre.

„A Pop Királyának, Michael Jacksonnak idő előtti váratlan halála hatalmas sokkhullámot indított el szerte a világban – sajnos az ilyen horderejű események tökéletes eszközök a spammerek számára, hogy behálózzák a sérülékeny számítógép felhasználókat.” – mondta Graham Cluley, a Sophos vezető biztonsági tanácsadója – „Ezek a spammerek a kíváncsi felhasználókban bíznak, akik válaszolnak hamis állításaikra – de ha Ön ilyen és ehhez hasonló e-maileket kap, csak törölje le őket.

Ugyanakkor azt is látszik, hogy a cyberbűnözők előnyt próbálnak szerezni a ´70-es évek ikonja, Farrah Fawcett halálával kapcsolatban is, méghozzá hamis antivírus szoftver terjesztésével, így a felhasználóknak ébernek kell maradniuk. Tény, hogy a cyberbűnözők nem tisztelnek senkit és semmit. Az egyetlen dolog, amiben érdekeltek, hogy minél több pénzt próbáljanak maguknak szerezni, és más számítógép használó életét megkeserítsék.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés