Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új korszakhatárhoz ért az internetes bűnözés

Dotkom

Új korszakhatárhoz ért az internetes bűnözés

A szlovák ESET víruslaboratóriumának szakértői szerint egyre több veszély leselkedik a fertőzött weboldalakon azokra, akik nem telepítik a Windows, az Office és immár az Adobe alkalmazásaik biztonsági frissítéseit – derült ki a társaság havi vírusjelentéséből.

Napjaink legújabb fertőzési forrásai egyre inkább a népszerű fájlformátumokra készült exploitok (biztonsági sérülékenységet kihasználó támadó kódok). A Microsoft Office irodai programcsomag fájltípusai mellett ezek között rendre megtaláljuk az Adobe PDF és SWF, valamint az Apple QuickTime kiterjesztéseket is. Így az elmúlt időszakban tömegesen jelentek meg olyan weboldalak, amelyeken preparált, a különféle sebezhetőségeket kihasználó PDF, SWF, DOC dokumentumok találhatók. Egy újfajta veszélyre is felhívja a figyelmet a jelentés: a védtelen és megfertőzött számítógépeken a kártevők képesek az FTP programokban tárolt jelszavakat ellopni, majd ennek birtokában a weboldalak kódjába szúrnak be olyan kódot, amelynek linkje zömében kínai weboldalakról igyekszik újabb kártevőket letölteni a látogatók gépeire. Az elemzők szerint egy új korszak jött el az interneten, amikor a vírusoknak köszönhetően már egy kattintás után sem lehetünk benne biztosak, hova is jutunk el a végén, s mi töltődik le a gépünkre.

Ilyen fertőzés esetén a weboldal kódjának “kigyomlálása” csak az egyik lényeges teendő, ugyanilyen fontos a haladéktalan FTP jelszócsere, illetve lehetőség szerint áttérés titkosított FTP kapcsolatra. Ha pedig tudomásunk nélkül megfertőzték weboldalunkat, amelyet a Google kereső már feketelistára is tett “Bejelentett támadó webhely” címkével, úgy a mentesítés után a Google Webmester Tools segítségével kérhetjük, hogy vonják vissza az oldalunk blokkolását, amelyet általában néhány nap alatt teljesítenek.

Indiában terjeszkedik a VirusBusterStratégiai partnerkapcsolatra lépett az internetbiztonsági megoldásszállító VirusBuster az indiai Cranes Software leányvállalatával, a Proland Software-rel – jelentette be a magyar társaság. Az együttműködés segítségével a VirusBuster tovább erősíti világpiaci pozícióit, a Proland pedig bővíti termékportfólióját. India a leggyorsabban internetesedő ázsiai országok közé tartozik. A szörfösök száma meghaladja a 81 milliót. A következő években minden számítógép-felhasználó – egyéni és szervezeti internetező – számára egyformán kritikus feladat az online-támadások elleni védelem biztosítása – mondta Bozsó Julianna, a VirusBuster ügyvezető igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés