Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új támadási felületek 2009-ben

Dotkom

Új támadási felületek 2009-ben

Mobiltelefonjaink sosem látott veszélyben lesznek (vannak) idén.

Idén valószínűleg két területen bővül a kártevők fejlesztése: a mobil eszközöknél és az FTTH (Fiber to the Home, azaz üvegszál hazáig) optikai kapcsolatok technikájánál. Bár idén számos új mobil eszközt vezetnek be, a mobil biztonságra még nem fordítanak akkora figyelmet, mint a PC-k biztonságára. Ez komoly sebezhetőséget idéz elő a mobil piacon, a mobilt használókat a hackerek célpontjává teszi, és a veszélyek számának gyarapodásához vezet.

„2009-ben – különösen a HDTV terjedése kapcsán – a lakásig menő optikai technika is nagy lendületet vesz. Ez sok esélyt ad az új kártevők kifejlesztésére, és ajtót nyit a hackereknek, hogy a korai felhasználókat célba véve ellophassák azok személyes információit és adatait.” – hangsúlyozta Gombás László, a Symantec vezető technikai konzultánsa.

A gazdasági visszaesés idején mind a vállalkozások, mind a magánszemélyek keresik a megtakarítási lehetőségeket, emiatt az interneten próbálnak alkalmi üzletet kötni. A hackerek ezt fokozottabban ki fogják használni, olyan netes hirdetéseket közzétéve, amelyek arra késztetik az embereket, hogy „regisztráljanak”, vagy megadják személyes adataikat. Az „olyan szép, hogy nem is lehet igaz” típusú netes hirdetések száma nőni fog, ezekkel nagyon óvatosan kell bánni.

Az idei internetbiztonsági jelentés rámutat, hogy a kártékony szoftverek és a veszélyforrások kereskedelmibbé váltak. Ez a trend 2009-ben tovább erősödik. A 2008-as internetbiztonsági jelentés kimutatta, hogy a veszélyforrások 14%-a ugyanabból az eszközkészletből ered. Ez előtérbe helyezi kereskedelmi értékét. Az elérhető eszközkészletek szaporodásával, és amiatt, hogy könnyű összerakni és eladni, többen fognak próbálkozni ezzel a könnyű pénzkereset érdekében.

A jelenlegi gazdasági helyzetben a cégek költségeik csökkentésére törekszenek, és valószínűleg az informatikai költségkeret az egyik, ahol ezt meg szeretnék tenni. A cégek azonban nem engedhetik meg maguknak, hogy csökkentsék informatikai költségkeretüket, mivel a sérülékenységek és az ebből eredő veszélyek többet árthatnak a cég jó hírnevének, ami igen káros lehet. Számos más területen csökkenthetik költségeiket a cégek, például virtualizációval vagy tárolási megoldásokkal.

Emellett érdemes megemlíteni, hogy az új funkciók és formátumok kifejlesztésével a beépülő modulok sérülékenységeinek száma csak nőhet idén, a Symantec szerint.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés