Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vírusirtás jövője – ingyen szolgáltatás?

Dotkom

A vírusirtás jövője – ingyen szolgáltatás?

Cloud Antivirus – távolról, szolgáltatásként fognak a PC-nken tenyésző digitális kártevőkre vadászni?

A Panda Security legújabb fejlesztése nyilvános tesztelési fázisba érkezett: a mai napon adják ki bétatesztelésre a Panda Cloud Antivirust, amely egy új megközelítést alkalmaz a vírusok és internetes fenyegetések felderítésében. „Tulajdonképpen arról van szó, hogy egy bizonyos IT-szolgáltatást nem a felhasználó PC-je végez el, hanem az internet segítségével „kihelyezi” azt távoli szerverekre, amelyek tehermentesítik a gépet. Ilyen például a Google Apps is.” – foglalta össze Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója.

A Panda új modelljének lényege, hogy a processzor- és memóriaigényes víruskeresést és figyelést távoli szerverekre kihelyezve megkíméli a felhasználó számítógépét a komoly munkától, egyúttal az állandó vírusszignatúra-frissítéstől is. A mai vírusirtók minden feladatot a számítógépen végeznek el; ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani az őrületes iramban szaporodó vírusokkal, naponta egyre többször kell frissíteniük az adatbázist. A Cloud Antivírus mögött álló alapötlet egyszerű: manapság az internet már annyira elterjedt, az infrastuktúra kiépítettsége olyan magas fokú, hogy megéri a víruskeresést szolgáltatásként kihelyezni. Így nagy teljesítményű szerverek végzik az érdemi munkát, a PC-k csupán adatot szolgáltatnak a gyanús fájlokról. Ezzel pedig két legyet ütünk egy csapásra: egyrészt tehermentesítjük a gépeket, másrészt valós időben tudunk adatokat gyűjteni a legveszélyesebb fertőzésekről, még az elterjedésük előtt megállítva őket ezzel.

A szakember hozzátette: a Cloud Antivírus heurisztikus keresést, rootkit- és spyware-irtó technológiát, helyi és távoli antivírus-komponenseket is tartalmaz, miközben mindössze 17 MB RAM-ot használ, és az erőforrás-igénye az iparági átlagok nagyjából fele. A szolgáltatási modell annyiban is különleges, hogy ingyen elérhető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés