Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komoly megtakarítások érhetők el az e-aukcióval

Dotkom

Komoly megtakarítások érhetők el az e-aukcióval

A gazdasági válság hatására a vállalkozásoknak és intézményeknek a költségek csökkentése mellett felül kell vizsgálniuk jelenlegi működésüket, folyamataikat. Ezek hatékonyabbá tételéhez nagy segítséget adnak az új üzleti modellben működő informatikai alkalmazásszolgáltatások, közülük is kiemelkedő az e-aukciós szolgáltatás gyorsan elérhető költségcsökkentési eredményeivel.

A T-Systems informatikai alkalmazásszolgáltatásának lényege, hogy az interneten keresztül teszi elérhetővé ügyfelei számára az igényelt informatikai alkalmazásokat, amelyekért ügyfeleink meghatározott díjat, általában havidíjat fizetnek – mondta el lapunknak Répás Róbert, a Marketline termékmenedzsere. A szolgáltatás segítségével az informatikai rendszer bevezetési és működtetési költsége jelentősen csökken, hiszen a vállalkozások, intézmények saját beruházás nélkül jutnak hozzá a rendszer szolgáltatásaihoz, és nem kell aggódniuk az adatok tárolása, a rendszer támogatása és fenntartása miatt sem. Az alkalmazásszolgáltatások másik legfőbb erénye a gyors bevezetés, használatuk gyorsan elsajátítható. Az alkalmazásszolgáltatások egyszerű, ügyfélbarát felhasználói felülettel rendelkeznek, ügyfélszolgálatunk a nap 24 órájában segít a rendszer használatában – mindig van kihez fordulni.

A beszerzési aukciós szolgáltatás – a T-Systems költségcsökkentésre egyik legalkalmasabb megoldása – egy internetalapú, elektronikus versenyeztető eszköz a beszállítók hatékonyabb kiválasztásának és a legjobb ajánlati paraméterek (ár, fizetési, szállítási határidő, stb.) eléréséhez. A valós idejű tárgyalásnak köszönhetően erős verseny alakul ki, a szállítók egymással versenyeznek. Az e-aukciós szolgáltatás segítségével jelentős munkaidő-megtakarítás érhető el a beszerzés tárgyalási szakaszában, mivel valamennyi résztvevővel egy időben teszi meg ajánlatait – jelentette ki Répás.”A T-Systems Marketline szolgáltatása Magyarország legrégebbi és legsikeresebb beszerzési e-aukció szolgáltatója, több mint 3100 sikeres aukcióval, 4500-nál több regisztrált beszállítóval. Ügyfeleink már 20 milliárd forintot takarítottak meg az aukciós szolgáltatásunk segítségével. A beszerzési aukciók tapasztalatai azt mutatják, hogy a beszerzési árakat átlagosan 18 százalékkal lehet csökkenteni” – mondott konkrét adatokat a megtakarítások nagyságára az aukciós szolgáltatás termékmenedzsere. Hozzátette, ügyfeleink többféle költségelemet aukcióztatnak. Az aukciók tárgya a nyomdai, logisztikai, üzemeltetési és mérnöki szolgáltatásoktól kezdve az irodaszereken és informatikai eszközökön át a termelési alapanyagok és stratégiai eszközök beszerzéséig terjed.

A virtuális piactérhez vevőként csatlakozó vállalatok az egyszeri aukciók szervezésén túl integrált beszerzési és szállítói rendszert is kialakíthatnak. Az ilyen alkalmazások használata támogatja a vevő és szállító közti beszerzéssel kapcsolatos kommunikáció teljes elektronizálását egészen az elektronikus számla küldéséig és fogadásáig. Az elektronikus számla alkalmazása a kibocsátónál a számlával kapcsolatos költségeket felére is csökkentheti, például a postaköltség elhagyásával – mondta el Répás Róbert.

A közbeszerzésben 2008. január 1. óta használható az e-aukciós szolgáltatás. A részletes szabályozás a 257/2007-es kormányrendeletben található, ami alapján a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó szervezetek közbeszerzési eljárásaikban alkalmazhatnak beszerzési e-aukciót – amit a rendelet árlejtésnek nevez. A jogszabályalkotó céljai közt szerepel, hogy 2010-től kötelezővé tegye az elektronikus közbeszerzés alkalmazását, aminek részét képezi az árlejtés, beszerzési e-aukció. A T-Systems rendelkezik a rendeletben előírt, külső, független rendszervizsgáló által folyamatosan ellenőrzött minőségirányítási és információbiztonsági irányítási rendszerrel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés