Connect with us

technokrata

A Magyar Telekom elnyerte a Családbarát Munkahely díjat

Dotkom

A Magyar Telekom elnyerte a Családbarát Munkahely díjat

A Magyar Telekom elnyerte a Családbarát Munkahely díjat, amelyet a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatának eredményei alapján a nagyvállalati kategóriában érdemelt ki a társaság.

A Magyar Telekom, mint a fenntarthatóság elvei mellett elkötelezett munkáltató, híve a család és munkahely közötti egyensúly megteremtésének, a munkahelyi sokszínűségnek és esélyegyenlőségnek. Somorjai Éva, a vállalat humánerőforrás-vezérigazgatóhelyettese az elismerés kapcsán hangsúlyozta: “Azzal, hogy a Magyar Telekom elnyerte a Családbarát Munkahely díjat, azt a hosszú évek óta tartó szakmai munkát jutalmazták, amelyet a család és munkahely egyensúlyának megteremtése, valamint az esélyegyenlőség terén eddig elértünk. Ilyen mérföldkő munkánkban a Szociális Charta, a Sokszínűségi politika, valamint az Esélyegyenlőségi terv, amelyet tavaly az üzleti szférában az elsők között fogadtunk el az érdekképviseletekkel együtt. Hr-stratégiánkban megfogalmazott célként az vezet minket, hogy munkatársaink elégedettek legyenek, hogy a Magyar Telekom az a hely legyen, ahol jól lehet teljesíteni, és nem csupán jó dolgozni. Elvem: szerethető és élhető munkahely, amely vonzó a munkaerőpiacon.”Díjnyertes pályázatában a Magyar Telekom részletesen bemutatta és számos konkrét példával igazolta, hogy felelős és családbarát munkáltató, ahol – a biztonságos munkafeltételek megteremtése mellett – fontos a szociális-jóléti juttatási rendszer kiépítése, működtetése és folyamatos fejlesztése. A pályázati kiírás szerint családbarát munkahely az, ahol a munkáltató elősegíti a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A pályázatok elbírálása során helyszíni szakmai látogatásokra is sor került a pályázaton induló vállalatoknál.

A távközlési cég családbarát törekvéseinek üzleti előnyei is vannak, hiszen az elégedett munkavállalók motiváltabban és elkötelezettebben végzik munkájukat – jelentette ki Somorjai. A család és munkahely egyensúlyának megteremtése érdekében alkalmazott atipikus foglalkoztatási formák – ilyen a Magyar Telekomnál a részmunkaidő, rugalmas munkaidő és részleges távmunka – kiemelkedő teljesítmények elérésére motiválnak azzal, hogy a munkavállalók különféle munkastílusához, élethelyzetéhez igazodnak.

A család és munkahely egyensúlyát segíti elő a kisgyermekes munkavállalók visszatérését segítő kismama-, valamint a telekomos gyermekek bölcsődei és óvodai elhelyezését és nyári táborozását támogató családsegítési program. Magyarország egyik legvonzóbb és legszélesebb körű béren kívüli juttatási rendszerét a Magyar Telekom munkavállalói élvezhetik. A telekomos családok többek között céges üdülőkben pihenhetnek, iskolakezdési támogatást kérhetnek, részt vehetnek a céges Családi napon és a Telekom Olimpián. Az Abigél munkavállalói tanácsadási program, valamint a “Család és Munkahely” című előadás-sorozat keretében pedig a munkavállalók bármely magánéleti vagy munkahelyi probléma kezeléséhez tanácsot kérhetnek, akár anonim módon is.

Célunk, hogy munkatársaink elégedettek legyenek. Szerethető és élhető munkahely kialakítására törekszünk – mondta Somorjai ÉvaSzólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu