Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vesztesége után elbocsát a Sony Ericsson

Dotkom

Vesztesége után elbocsát a Sony Ericsson

A vállalat 293 millió eurós veszteség után kétezer főtől kénytelen megválni.

Az első negyedévet 293 millió eurós nettó veszteséggel zárta a Sony Ericsson, szemben a 2008-as 133 milliós nyereséggel – jelentette be a vállalat. A Sony Ericsson forgalma 36 százalékkal, 1,7 milliárd euróra esett vissza. A társaság összesen 14,5 millió mobilkészüléket értékesített, 35 százalékkal kevesebbet mint egy évvel ezelőtt. A Nokia, a Samsung és az LG után a negyedik helyen álló mobiltelefon-gyártó piaci részesedése így 8-ról 6 százalékra zsugorodott. A készülékei átlagára egy euróval 120 euróra csökkent.

A rossz eredményeket a Sony Ericsson a világgazdasági válság következtében gyengülő kereslettel magyarázza, s a vállalat egész évre hasonló trendet vár. Anders Runevad, a Sony Ericsson alelnöke szerint főként a latin-amerikai, indiai és afrikai piacon veszítettek teret, ahol az olcsó készülékek a népszerűek, cég azonban a piaci részesedés helyett a bevétel növelésére koncentrál.

A társaság a korábban bejelentett 480 millió eurós takarékossági program mellett tovább farag a költségekből és megválik kétezer, részmunkaidőben foglalkoztatott dolgozótól.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés