Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már kereséskor látszik, melyik website jelent veszélyt

Dotkom

Már kereséskor látszik, melyik website jelent veszélyt

A Symantec Norton 360 új funkciójával már a webes kereséskor lelepleződnek az ártalmas vagy hamis termékeket kínáló webhelyek.

A Norton 360 legújabb változata olyan védelmi és teljesítménybeli fejlesztéseket tartalmaz, amelyek optimalizált erőforrás-felhasználás mellett védik a PC-t. A Symantec szoftverének harmadik generációja átlagosan egy perc alatt települ, és tíz MB-nál kevesebb memóriát használ. A legújabb változat a Norton Internet Security 2009 összes teljesítmény- és védelmi fejlesztését tartalmazza, így a Norton Insightot és az úgynevezett Pulse Update-eket, amelyek intelligens keresést és sűrű vírusazonosító-frissítést eredményeznek.

Norton Safe Web
Aa böngészés, keresés, vásárlás és chatelés védelmének kibővítésére létrehozott webhelybesoroló szolgáltatás által veszélyesnek talált helyek közel hatvan százaléka olyan veszélyforrásokat tartalmaz, melyek képesek a PC-t bármilyen fájl letöltése vagy telepítése nélkül megfertőzni. A Norton Safe Web célzott keresés, egyedi intelligens avultató algoritmus és a húszmillió tagot számláló Norton Community Watch igénybevételével biztosítja a frissebb webhelybesorolásokat. A Norton Safe Web emellett az elektronikus kereskedelem biztonsági minősítésére is vállalkozik.

Con Mallon, a vállalat szóvivője a mai sajtótájékoztatón be is mutatta, miként működik az integrált funkció. A vállalat (vagy közössége) által veszélyesnek titulált webhelyek Google keresőben való listázása során, a link mellett egy kis, piros ikon jelzi, hogy az adott site valamilyen digitális fenyegetést hordoz. Kattintva további részleteket lehet megtudni arról, milyen típusú veszély(ek) leselkednek arra, aki mégis úgy dönt, megnyitja az adott linket. A hamis áruk forgalmazásával foglalkozó site-okat szintén kiemeli a többi közül a cég minősítő rendszere: a Norton Safe Web narancssárga ikont alkalmaz abban az esetben, ha a fogyasztói közösség visszajelzése alapján a link mögött álló üzemeltető nem eredeti, hanem hamisított termékeket forgalmaz.

Biztonság és azonosságvédelem
A Norton Insight és a többi eljárás mellett a Norton 360 része a Norton Identity Safe is, amely biztonságosan kezeli a netes személyazonosságokat, a kényelmes vásárláshoz, bankoláshoz és böngészéshez tárolja a felhasználóneveket és jelszavakat, valamint megakadályozza a hallgatózó programokat, például a billentyűzésnaplózókat a magánjellegű információ megkaparintásában.

A Norton 360 új funkciója a Norton Backup Drive, amellyel a megszokott Windows Explorer felületről vezérelhető a mentés. A Backup Source Selection (mentés forrásának kiválasztása) és a File Type Management (fájltípuskezelés) gondoskodik a rugalmasságról. A fájlokat több helyre, például USB memóriára, iPodra, CD-re vagy DVD-re, Blu-ray lemezre vagy biztonságos internetes tárba lehet menteni.

Karbantartás
A Norton 360 legújabb változatának része a Smart Startup Manager, amely a rendszerindítást lelassító, szükségtelen programok indítását kiiktatja vagy késlelteti. A Smart Startup Manager jelzést ad a rendszerindításba befűzött új tételekről, és minden egyes tétel teljesítményre való hatását megméri. A Norton 360 3.0 változata jelentést is ad, amely a rendszer átfogó pillanatképe mellett javaslatokat tartalmaz a PC legjobb képességei szerinti működésének fenntartásához.

Elérhetőség
A Norton 360 ingyenes internetes, e-mailben, chaten vagy telefonon történő segítségnyújtást biztosít egy évre. Emellett az egy kattintásos segítséggel a termék felületén azonnal, közvetlenül is segítséget kaphat. Mindezért 18.150 Ft + ÁFA javasolt kiskereskedelmi áron juthatunk hozzá; az előző verzióról való frissítés ára pedig 14.260 Ft + ÁFA. Megvásárlásával legfeljebb három PC-re telepíthetjük a védelmi szoftvert, melynek alapváltozata 2 GB védett netes tárhelyet tartalmaz.

Elindult a Norton felhasználók vitafóruma (Norton Users Discussion Forum), ahol a Norton felhasználók, alkalmazottak és mások megvitathatják az interneten a Norton termékeket és a rendszerbeállítástól a kártékony szoftverek elleni védekezésig a kapcsolódó témákat. A Norton felhasználói fórum, amely bétaváltozatban már 2008 áprilisától működött, egyre gyarapodó közösség, amelyhez havonta 1200 új felhasználó csatlakozik, és amelyben havonta több mint hétezer hozzászólás születik. Windows 7 Beta kompatibilitási fórum is indult nemrég a Windows 7 béta használóinak, hogy megvitathassák az operációs rendszerrel és a Norton termékekkel kapcsolatos tapasztalataikat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés