Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem teljesítette a terveket az Externet

Dotkom

Nem teljesítette a terveket az Externet

Mind árbevétel, mind EBITDA szinten hajszálnyival elmaradt az Externet tavalyi teljesítménye a menedzsment várakozásaitól.

Bár a cég forgalma az akvizícióknak és az organikus növekedésnek köszönhetően dinamikusan (65 százalékkal) növekedett, a 3,4 milliárdos teljesítmény még így is százmillióval elmaradt a vezetőség által prognosztizált 3,5-4 milliárdos sáv alsó szélétől. A 384 milliós EBITDA alig négy százalékkal kisebb, mint a 400 milliós terv.

A cég árbevételének szerkezete javult, immár nem kizárólag internetszolgáltatásból származik: az üzleti előfizetők körében értékesített Megafone telefonszolgáltatásból származó bevétel mintegy 50 százalékkal nőtt 2008-ban, s ez biztosította a teljes éves árbevétel 12 százalékát. Miközben a Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint a hazai szélessávú internetpiac összességében 11,7 százalékkal nőtt tavaly, az Externet adsl-szolgáltatásokból származó bevételei mintegy 20 százalékkal emelkedtek annak ellenére is, hogy a szélessávú piacon az adsl-előfizetések számának bővülése a második negyedévtől kezdődően lelassult – mondta Pórffy András vezérigazgató. Az idén a piaci növekedés lassulására számít az Externet, sőt rövid távon a válság miatt a bevételek lényeges csökkenését is elképzelhetőnek tartja, ami az eredményességre is kihatással lehet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés