Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szívroham érte Steve Jobs-ot

Dotkom

Szívroham érte Steve Jobs-ot

“Írta meg” a Wired.

Ismert tény, hogy Steve Jobs, az Apple alapítója és egyben vezérigazgatója az elmúlt hónapokban betegeskedett – korábbi bejelentése szerint ez is volt az oka annak, hogy a januári MacWorld Expón nem vett részt. Sőt, a Macintosh megalkotója féléves szabadságot vett ki nemrég, gyógykezelése idejére. Ennek tükrében nem meglepő, hogy sokan találgatják mostanában, mi lehet az „öreggel”.

A neves Wired magazin tegnap hozta le azt a hírt, miszerint Steve Jobs-nak szívrohama volt. Vagy legalábbis úgy tűnt, mintha lehozta volna. Erre ugyanis az egyetlen „bizonyíték” egy, a Wired cikkéről készült képernyőmentés. A magazin készítői nem sokkal a screenshot megjelenése után siettek is cáfolni a cikk létezését, és kijelentették, hogy az csupán egy hoax. Vagyis amellett, hogy nem kapott szívinfarktust Steve Jobs, a Wired sem írt róla cikket.

Az ál Wired cikk

Egyelőre nem tudni, milyen célból vezérelten hozta létre valaki az amerikai újság designelemeit felhasználó álcikket és küldte szét az ezt tartalmazó linket az Interneten. Az azonban kiderült, hogy a Wired nyilvános, bárki számára elérhető képfelöltőjét használva született meg a hoax: a Wired logó alatt tulajdonképpen nem is szöveg található, hanem egy kép, ami úgy tűnik, mintha komplett cikk lenne. Arról nem is beszélve, hogy a cikk tartalma hemzseg az (angol) helyesírási hibáktól.

Mindenesetre nem most először próbálták meg elhitetni az internetezőkkel, hogy Jobs szíve felmondta a szolgálatot. Tavaly októberben szintén szívrohamról számolt be egy hoax, minek következtében egy kicsit meg is bicsaklottak az Apple részvényei. A rémhírkeltés hátterében nem csak Jobs mostani betegeskedése áll, hanem minden bizonnyal arra is építenek az álhíreket terjesztők, hogy ismert tény: az Apple vezér 2004-ben már átesett egy műtéten. Akkor Jobs-ot hasnyálmirigy rákkal operálták, szerencsére sikeresen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés