Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rossz tanács a Microsofttól

Dotkom

Rossz tanács a Microsofttól

Nem segít a féreg ellen a redmondi tájékoztatás.

A Downadup (más néven Conficker) néven ismert digitális kártevő karácsony tájékán kezdett gyors ütemű fertőzésbe az Internetre csatlakoztatott számítógépek körében (további részletek). Ezzel kapcsolatban a Microsoft is kiadott egy figyelmeztetést, melyben arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy a Windows új média behelyezésekor automatikus futtatást megvalósító funkciójának tiltásával csökkenteni lehet a PC megfertőződésének kockázatát.

Nos, a tanács maga igaz, de a leírás, amit Redmond közzétett, csak az álbiztonság érzésének hitébe ringatja a felhasználót. Legalábbis a US-CERT (a Computer Emergency Readiness Team amerikai részlege) szerint, mely állítja, hogy a Microsoft instrukciói „nem teljes mértékben hatékonyak”.

Az Autorun és a NoDriveTypeAutorun Registry bejegyzések megváltoztatásával ugyanis nem lehet kiiktatni az automatikus futtatás funkcióját. Például az előbbi nullára állításával az újonnan csatlakoztatott eszközök esetében ugyanúgy lefut az Autorun.inf állományban található kód. Ugyanakkor letiltásra kerülnek a Media Change Notification üzenetek, vagyis az operációs rendszer nem érzékeli a CD vagy DVD cseréjét az optikai meghajtóban.

A US-CERT részletes leírást kínál a problémára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés