Connect with us

Hirdetés

technokrata

Inog az LCD-tévék királyának trónja

Dotkom

Inog az LCD-tévék királyának trónja

Története első negyedéves veszteségét szenvedte el a Samsung.

A memóriachipek és az LCD-képernyők árának rohamos csökkenése súlyos csapást mért a világ legnagyobb memóriachip- és lapostévé-gyártójára, a Samsung Electronicsra. A vállalat 2008 utolsó negyedévében 22,2 milliárd von (16,2 milliárd dollár) nettó veszteséget szenvedett el az egy évvel korábbi 2,21 ezer milliárd von nyereség után. A cég nyilvános adatközlésének 2000-es kezdete óta nem számolt be negyedéves veszteségről.

Az árbevétel kissé nőtt, de a termékeken elért profitráta szűkült, mivel a csökkenő fogyasztói kereslet nem hagyta érintetlenül az LCD-tévék és a mobiltelefonok piacát sem. A helyzetet még súlyosabbá teszi, hogy az utolsó negyedév hagyományosan a legerősebb értékesítési periódus a szórakoztatóelektronikai termékeket kínáló vállalatok életében.

A Samsung adja Dél-Korea exportjának 20 százalékát és 62 országban 150 ezer embert foglalkoztat. Az elmúlt időszakban korrupciós botrányok miatt lényegesen átformálta vezetőségét.

A válság immár elérte Ázsia legnagyobb gazdaságait: Kína hét éve a legalacsonyabb GDP-növekedésre számít 2008-ban, a japán export 35 százalékkal zuhant decemberben, Szingapúr 13,7 milliárd dolláros segélycsomagot jelentett be, Malajzia korlátozza a külföldi munkavállalók alkalmazását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés