Connect with us

technokrata

Hackerközpont Budapesten

Dotkom

Hackerközpont Budapesten

Közel százan végeztek fővárosunkban a képzésen.

A NetAcademia Oktatóközpont 2008 februárjában indította útjára az EC-Council hivatalos Ethical Hacking tanfolyamát, melyen kevesebb mint egy év alatt csaknem száz szakember vett részt. „Bár jellemzően az IT, a pénzügy és az energetikai ágazat vállalatai küldik el szakembereiket az Ethical Hacking képzésünkre, a média, az ipar, a HR vagy éppen a kiskereskedelem területén tevékenykedő cégek is képviseltetik magukat. Az IT szektorból jellemzően azon vállalatok fordulnak hozzánk, akik outsourcing keretében más cégek informatikai feladatait látják el.” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

Emellett külföldi cégek részéről is növekvő érdeklődés tapasztalható, így decemberben az oktatóközpont már a második angol nyelvű tanfolyamát tartja a témában. Az ez alkalommal Romániából érkező hallgatókat az EC-Council közvetítette a NetAcademiához.

Az IT-biztonsággal kapcsolatos ismeretek folyamatos frissítése érdekében a NetAcademia áttért a 6-os verziójú tananyagra, mely a legújabb hackereljárásokkal és eszközkészletekkel kiegészülve csaknem duplája a korábbinak. Az immár 67 fejezetből álló tananyag olyan fontos ismeretekkel bővült, mint a Windows exploitok készítése, a kódvisszafejtés (reverse engineering), a bújtatott hackelés (covert hacking), a vírusírási tudnivalók, Bluetooth kapcsolatok védelme és RFID technológia.

Analízissel is bővül az IT-biztonság
A NetAcademia a jövő évre vonatkozóan a külföldi hallgatók körének bővítése mellett új, Biztonsági szakértő és elemző tanfolyam indítását is tervezi, melynek elvégzését követően EC-Council Certified Security Analyst (ECSA – EC-Council Minősített Biztonsági Elemző) képesítést lehet szerezni. Míg az Ethical Hacking tanfolyam a hackelési eszközöket és technológiákat mutatja be, addig az új képzés gyakorlati ismereteket nyújt arról, hogyan célszerű egy hálózatot megtervezni, tesztelni, illetve megerősíteni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin