Connect with us

technokrata

Újabb félezer elbocsátás Szombathelyen

Dotkom

Újabb félezer elbocsátás Szombathelyen

Két hónap alatt félezer embert küldenek el a Laird Technologies szombathelyi üzeméből.

A világ egyik vezető elektronikai alkatrészgyártója, az amerikai Laird Technologies 2005 áprilisában jegyeztette be magyarországi cégét az MTI szerint, és kevéssel később Szombathelyen meg is nyitotta gyárát. A világ számos pontján, ötvennél is több egységgel rendelkező, a legnagyobb márkákat kiszolgáló vállalat azért döntött a vasi megyeszékhely mellett, hogy termelését közelebb hozza az egyik legnagyobb megrendelőjéhez, a Jabil Circuit üzeméhez, s így pénzt és időt takarítson meg. A Jabil Circuit azóta bezárta gyárát, a Laird Technologies szombathelyi egysége viszont továbbra is kapott megrendeléseket és 700 embert foglalkoztatva tovább működött.

Néhány hónapja a cég még további létszámbővítéssel járó fejlesztéseket fontolgatott, a gazdasági válság miatt azonban minden egyik pillanatról a másikra megváltozott.

Ola Fredriksson, a Laird Technologies magyarországi ügyvezetője a Vas Népe megyei lap online kiadásának nyilatkozva elmondta: a telefonok iránti kereslet hirtelen, és olyannyira drasztikusan lecsökkent, hogy novemberben a vállalat kénytelen volt leépíteni a kölcsönmunkásait, a megmaradt 375 közül 127-nek pedig pénteken jelentették be, hogy február 5-ével megszűnik a munkahelye.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin