Connect with us

technokrata

Az IVSZ szerint folytatni kell az informatikai fejlesztéseket

Dotkom

Az IVSZ szerint folytatni kell az informatikai fejlesztéseket

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a gazdaságfejlesztést és a kormányzati informatikai fejlesztést egyaránt fontosnak tartja.

A IVSZ tudomására jutott információ szerint a kormányzat az operatív programok keretében rendelkezésre álló források egy részének átcsoportosítását tervezi. A szervezet mindezt csak olyan formában támogatná, amely a megkezdett államigazgatási reformhoz igazodik, továbbra is segíti az informatikai fejlesztések folytatását, legfőképp pedig a gazdaság élénkítését szolgálja.

Az IVSZ információi szerint az Államreform Operatív Programban (ÁROP) megmaradt, eredetileg főleg jogszabály-egyszerűsítésre szánt pénzforrásokat a kormányzat más operatív programba tervezi átcsoportosítani. Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége abban az esetben tudja támogatni ezt a kezdeményezést, ha egyrészt az átcsoportosított források a gazdaság élénkítését vagy versenyképes tudás megszerzését segítik, mindez pedig a lehető legszélesebb kör – beleértve az informatikai iparág – érdekeit szolgálja, másrészt továbbra is lehetőség adódhat az ÁROP eredeti céljaihoz kapcsolódó informatikai fejlesztések folytatására.

Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban (EKOP) rögzített keretösszegnek a 10 százalékát tervezik áthelyezni. Bár az arányokat tekintve jóval kisebb az átcsoportosítandó forrás nagysága, az IVSZ úgy gondolja, egy ilyen kiemelten fontos területtől nem szabad elvonni támogatásokat, hiszen a tervezett beruházások éppen az államigazgatás takarékosabb és ésszerűbb gazdálkodását hivatottak szolgálni. A globális gazdasági kihívásokra adandó válaszokban valamennyi ország nagy súlyt helyez a gyors alkalmazkodóképességre, a piaci sérülékenységek kezelésére. Magyarország helyesen nevezte meg a kis- és közepes vállalkozások megerősítését versenyképességünk zálogaként és a közszférát a lehetséges megtakarítások forrásaként. Mindkét területen az informatikai megoldások adják azt az eszközkészletet, amelyen keresztül a beavatkozás legjobban hasznosul, eredményeit azonnal mérni lehet, s a gyorsan változó gazdasági helyzetnek megfelelően lehet utóhangolni.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége azt javasolja, a kormányzati informatikai fejlesztéseket érintő támogatásokat ne csoportosítsák át más célokra, mivel csak így biztosítható, hogy az államigazgatás reformjának ütemét tartani lehessen. Emellett minden állampolgár számára fontos, hogy az államigazgatási eljárások egyszerűsödjenek, és az internet segítségével könnyen elérhetővé váljanak a szolgáltatások. Az informatikai beruházások eredményeként a hatósági ügyintézés ideje a töredékére csökkenhet, és lehetővé válhat egy sokkal hatékonyabb, nagyságrendekkel olcsóbb közigazgatás létrehozása. Az informatikai fejlesztésekre szánt összegek ennek értelmében többszörösen megtérülnek a közigazgatás működési költség oldalán – mondta Keresztesi János, az IVSZ elnöke. nAz Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban (EKOP) rögzített keretösszegnek a 10 százalékát tervezik áthelyezni. Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége azt javasolja, a kormányzati informatikai fejlesztéseket érintő támogatásokat ne csoportosítsák át más célokra, mivel csak így biztosítható, hogy az államigazgatás reformjának ütemét tartani lehessen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin