Connect with us

Hirdetés

technokrata

Xperia: új brand a Sony Ericssontól

Dotkom

Xperia: új brand a Sony Ericssontól

A versenytársakhoz képest talán egy kissé megkésve – a legelső híreket követően majd’ egy évvel – Magyarországon is piacra dobta új okos telefonját a Sony Ericsson.

Az Xperia lényegében egy új márka bevezetése, a tervek szerint évente várható egy-egy új modell bemutatása.

A legelső, az X-1 érdekessége, hogy a Sony Ericssonnak ez az első Windows Mobile-alapú telefonja. Forradalmi újdonság nemigen van benne, ám számos okos ötletet és funkciót sikeresen egybegyúrtak. A szétcsúsztatható kivitel egy teljes értékű – az ívelt kialakításnak köszönhetően meglepően jól használható – QWERTY-billentyűzetet takar, de e-mailezésre vagy a dokumentumok kezelésére az érintőképernyő és a mellékelt stíluskombinációja is alkalmas. Természetesen van GPS, beépített WiFi, valamint 3,2 megapixeles kamera, amivel videókat is lehet rögzíteni. Amiért viszont érdekes lehet a készülék, az az, hogy internetezésnél nemcsak a letöltés folyik széles sávon, hanem a feltöltés is így működik. A 2 Mbps sebességet “felfelé” egyelőre még csak kevés szerkezet tudja. Emellett újdonság az is, hogy a teljesen személyre szabható képernyő kilenc apró panelre “bontható”, segítségével egy-egy alkalmazás (internet, naptár, zenei vagy videofájlok, mobiltévé) hívható elő. Ez utóbbi is azt szeretné mutatni, hogy egy sokfunkciós készülékről van szó, amelynél a telefonálás már tényleg csak egy szolgáltatás a sok közül.

Az Xperia X-1 bolti ára 185 ezer forint, a mobilszolgáltatók közül egyelőre kizárólag a T-Mobile forgalmazza – ez feltehetően így is marad -, üzleteiben részletfizetéssel már ötvenezer forint alatti kezdő befizetéssel hozzá lehet jutni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés