Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem várhatók elbocsátások a Magyar Telekomnál

Nem várhatók elbocsátások a Magyar Telekomnál

Dotkom

Nem várhatók elbocsátások a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom-csoport azzal számol, hogy 3-5 év múlva is a jelenlegi nagyságrendű munkavállalói kört tudja foglalkoztatni.

Somorjai Éva vezérigazgató-helyettes egy tegnapi beszélgetésen elmondta: nem vár sem leépítéseket, sem nagyobb arányú bővítéseket a társaságnál, ám ez függ egyebek között a vállalat akvizíciós terveinek megvalósulásától is. A cégcsoport jelenleg 10,5 ezer embert foglalkoztat (ebből nagyságrendileg 8000-et Magyarországon, a többit a cég külföldi érdekeltségeinél) s további 3-4 ezer munkaerőt kölcsönöz (főleg az ügyfélszolgálat, illetve az értékesítés terén). A cégcsoporton belül Somorjai elképzelhetőnek tart átcsoportosításokat, aminek eredményeként növekedhet az innovatívabb – például informatikai – területen foglalkoztatottak száma, s ezzel ellentétes folyamat mehet végbe a kevésbé fejlődőképes részeken. Elképzelhető, hogy a szabályozás változása miatt a kölcsönzött munkavállalók egy részét is kiváltják saját munkavállalókkal. Somorjai szerint a jelenlegi pénzügyi válságnak nincs különösebb hatása a Magyar Telekomra, ami jórészt annak köszönhető, hogy alacsony az eladósodottsága. A pénzügyi válság hatása legfeljebb akkor jelentkezhetne, ha csökkenne a vásárlóerő. A társaság azonban – stratégiájának megfelelően – az ezáltal kieső bevételeket új szolgáltatások indításával igyekszik pótolni. A cégnek nincsenek a válsággal kapcsolatos leépítési, megszorítási elképzelései – tette hozzá a társaság humánerőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettese. Somorjai Éva szerint az MT különböző programok segítségével támogatja a pályakezdő, illetve a kisgyermekes munkavállalókat, valamint a fogyatékkal élők alkalmazását.

A Magyar Telekom az elmúlt öt év átlagában éves szinten mintegy 10 százalékos létszámleépítést hajtott végre.

A cégcsoportnál éves szinten átlagosan 3 százalék körüli a fluktuáció.



Szólj hozzá!

Dotkom

Nem várhatók elbocsátások a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom csoport azzal számol, hogy 3-5 év múlva is a jelenlegi nagyságrendű munkavállalói kört fogja foglalkoztatni.

Somorjai Éva vezérigazgató-helyettes egy mai beszélgetésen elmondta: nem vár sem leépítéseket, sem nagyobb arányú bővítéseket a társaságnál, ám ez sok mindentől függhet, például a vállalat akvizíciós terveinek megvalósulásától is.

A cégcsoport jelenleg 10 500 főt foglalkoztat (ebből nagyságrendileg 8000 főt Magyarországon, a többit a cég külföldi érdekeltségeinél) s további 3-4000 főt kölcsönöz (főleg az ügyfélszolgálat, illetve az értékesítés terén). Az említett 10 500 főn belül Somorjai elképzelhetőnek tart különféle átcsoportosításokat illetve kiegyenlítődéseket, vagyis növekedhet az informatikai területen foglalkoztatottak száma, míg a kevésbé fejlődőképes területeken csökkenhet az alkalmazásban lévők száma.

Somorjai szerint a jelenlegi pénzügyi válságnak nincs különösebb hatása a Magyar Telekomra, ami jórészt annak köszönhető, hogy alacsony az eladósodottsága. A pénzügyi válság hatása legfeljebb akkor jelentkezhetne a cégre vonatkozóan, ha csökkenne a vásárlóerő. Mindenesetre nincsenek ezzel kapcsolatos leépítési, megszorítási elképzelései a vállalatnak – tette hozzá a társaság humánerőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettese.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés