Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bíztató a tószegi projekt

Dotkom

Bíztató a tószegi projekt

Szeptembertől a Nemzeti Hírközlési Hatóság engedélye alapján további három hónapig folytathatja Tószegen a Vodafone a 900 megahertzes frekvenciasáv júniusban megkezdett tesztjét, amely a távközlési cég szerint kiemelkedő eredményekkel kecsegtet.

A vállalat június elején kezdte meg Tószegen a 900 megahertzes tartomány tesztelését, amelynek során a HSDPA alapú, szélessávú mobilhálózatot az ingyenesen biztosított Vodafone-modemek segítségével az önkormányzat épületében, a könyvtárban és az általános iskolában vehették igénybe a helyiek. A 900 megás tartomány kihasználása lényegesen alacsonyabb kiépítési terheket róhat a szolgáltatókra, ennek révén olyan területeket is lefedhetnek szélessávú mobilinternettel, amelyeken jelenleg a túl magas költségek miatt ez szinte lehetetlen volna.

Az iskolakezdés alkalmából a Vodafone egy modemet és egy laptopot is ajándékozott a tószegi általános iskolának, segítséget nyújtva a teszt további három hónapja során a kisiskolásoknak, hogy megismerhessék a mobilinternet előnyeit.”A Vodafone szeretné, ha a mobil szélessáv bárki számára elérhető lenne az országban, függetlenül attól, hol lakik. A tószegi tesztelés megmutatja, hogy a 900 megahertzes UMTS technológia – aminek kereskedelmi használata ma még Magyarországon adminisztratív okok miatt nem lehetséges – kiválóan alkalmas a kis lélekszámú települések gazdaságos mobilinternet-ellátására. Köszönettel tartozunk a hírközlési hatóságnak a teszthez nyújtott segítségéért, reményeink szerint támogatásukkal már jövőre bevezethető lesz az új technológia. A tószegi iskolásokat kiemelten szeretnénk segíteni, ezért is adjuk most át számukra a mobil szélessávot kihasználni képes eszközöket” – mondta Marchhart Pál, a Vodafone vezérigazgató-helyettese.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés