Connect with us

Hirdetés

technokrata

A nyomtatók évi 663 milliárd euró kárt okoznak

Dotkom

A nyomtatók évi 663 milliárd euró kárt okoznak

Az átgondolt nyomtatási stratégia hiánya jelentős felesleges költségekhez, és az európai vállalatoknál komoly hatékonyságcsökkenéshez vezethet – állítja egy friss jelentés. Az elemzés szerint a magyar cégeknek a környezet védelme kevésbé fontos, mint a költségek.

Az ICM Research által a nyomtatással kapcsolatos költségekről, valamint a vállalatok környezettudatosságáról a közelmúltban készítetett tanulmány szerint a szervezeteknek éves szinten átlagosan 17 000 euróba kerülnek a nyomtatással kapcsolatos problémák, ami összességében évente 663 milliárd euróval növeli az európai vállalkozások költségeit. A Canon megbízásából végzett kutatás szerint az európai vállalatok 72 százalékában az alkalmazottak havonta legalább egyszer nem tudnak nyomtatni. Ez különösen a nagyobb, legalább 250 főt foglalkoztató szervezeteknél jellemző. Az informatikai, illetve a technikai háttértámogatást biztosító vállalati osztályok, részlegek évente átlagosan három és fél hetet töltenek a nyomtatóhibák elhárításával, amely Európa-szerte évi tízezer elvesztegetett munkaórát jelent. “A vállalatok nem engedhetik meg maguknak, hogy homokba dugják a fejüket. A korszerűsítésen, valamint a hatékony nyomtatásfelügyeleten keresztül elérhető költségmegtakarítás még soha nem volt ennyire fontos” – mondta Adam Gillbe, a Canon értékesítési vezetője.

A tanulmányból kiderült, hogy a nem megfelelő nyomtatásfelügyelet egy átlagos európai vállalkozásnak évente akár 82 000 euróba is kerülhet. A 250 főnél többet foglalkoztató nagyvállalatoknál ez az érték akár 695 000 euróra is rúghat. A nyomtatást akadályozó leggyakoribb meghibásodások közé tartozik a papír begyűrődése, valamint az alacsony festékszint. A vállalatok 63 százaléka nem rendelkezik kifejezett nyomtatási stratégiával, így nem csupán jelentős anyagi veszteségekkel, hanem a hatékony munkaórák számának csökkenésével is számolniuk kell. A vizsgálat szerint a vállalatok nyomtatási kérdésekben felelős munkatársainak 63 százalékában vallotta, hogy a környezeti költségek legalább olyan fontosak számukra, mint a vállalat számviteli költségei, mindössze 23 százalékuk vette komolyan figyelembe a környezeti terhelést a nyomtatással kapcsolatos döntéseknél. A válaszadók 68 százaléka úgy gondolja, hogy vállalatuk többet tehetne a környezetért, ha hatékonyabb nyomtatási stratégiákat alkalmaznának.

A környezettudatosság élvonalában Spanyolország, Portugália és Olaszország található, ahol négy vállalatból három azt állítja, hogy alacsony költségű és környezetbarát nyomtatóbeállításokkal működnek. Míg az Egyesült Királyságban a vállalatok 48, a dán, finn, norvég és svéd vállalkozások 38, addig Magyarországon csupán a szervezetek 31 százaléka ismeri el, hogy nem környezetbarát beállításokat használ. Mindezek ellenére a magyarországi vállalkozásoknak csupán 22 százaléka alkalmaz olyan nyomtatási módokat, amelyek nincsenek tekintettel a környezeti hatásokra és a vállalati költségek optimalizálására. Az elemzők szerint ez azt jelenti, a magyarországi cégeknek még mindig fontosabb az olcsóság, mint a környezetvédelem.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés