Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági hiba a Google böngészőjében!

Dotkom

Biztonsági hiba a Google böngészőjében!

Mindössze két nap telt el az indulás után, és kiderült, hogy a Chrome sem szeplőtlen.

Megdöbbentőnek nevezni a sebezhetőséget nagy dőreség lenne – nem csak a Google Chrome esik át ezen, hanem gyakorlatilag minden böngésző, ami eddig elkészült. Anno a Firefox harmadik generációjáról is alig pár nap alatt derült ki, hogy sérülékeny. Amíg emberek írják a szoftvereket, addig lesznek bennük hibák.

De térjünk rá a konkrét esetre! A Securiteam nevű site cikke szerint az Evilfingers csapatból Rishi Narang rájött, hogyan lehet összeomlást elérni a browsernél – ráadásul úgy, hogy ehhez még felhasználói beavatkozásra sincsen szükség. Amennyiben az internetező egy olyan linket nyit meg a szoftverben, amely megfelel bizonyos speciális feltételeknek (például különleges karakternek kell benne szerepelnie), a Chrome lefagy. Pontosabban a következő üzenettel örvendezteti meg – az angol nyelvű – felhasználókat: „Whoa, Google Chrome has crashed. Restart now?”

Narang a chrome.dll 0.2.149.27-es változatában találta meg a hibát, melyre javítás egyelőre nem létezik. Azt sem lehet tudni, hogy mennyi időt kell várni a frissítésig, hiszen ne feledjük, hogy akármennyire is jól használható a Chrome, még csak béta állapotban van. Ennek ellenére érdemes letölteni és kipróbálni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés