Connect with us

technokrata

Még egy olcsó notebook a hazai boltokban

Dotkom

Még egy olcsó notebook a hazai boltokban

Megjelenik a hazai boltokban az Intel olcsó noteszgépe is.

Magyarországon az Albacomp fogja forgalmazni az Intel olcsó számítógépét, a Classmate PC-t – írja a Világgazdaság. A 300 dolláros gépet eredetileg gyerekeknek fejlesztették ki és nem akarták Európában is árulni, de az érdeklődés miatt, illetve a gyártási sorozat növelése érdekében végül másként döntöttek. A Classmate-ban nincs CD- és DVD-meghajtó, sem merevlemez.

Az Albacomp gyártani is tudná a notebookot, ez azonban a piaci kereslet nagyságától függ. A kormány korábban tárgyalt arról, hogy százezer darabot venne az általános iskoláknak, de ez egyelőre lekerült a napirendről. Így az iskolák és a magánemberek vásárlásaival együtt néhány ezer Classmate eladásával számol a forgalmazó.

A 20-25 centiméteres képátlójú notebookokat netbooknak hívja a szakma, az IDC informatikai piackutató szerint 2007-ben félmillió példány kelt el belőlük a világpiacon, ami 2012-re kilencmillió fölé emelkedhet. Itthon április és június között 5000-et adtak el belőlük. (A hazai laptoppiac évi 80 ezres nagyságú.) A 100 dolláros hordozható gépek ideje a Gartner tanácsadó cég szerint 3 év múlva jöhet el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu