Connect with us

Hirdetés

technokrata

Védelem 13 millió különféle vírus ellen

Dotkom

Védelem 13 millió különféle vírus ellen

Magyarország minden lakosára 1,3 digitális kártevő jut.

A PandaLabs legutóbbi jelentése szerint a Panda víruslistája 13 225 535 vírust képes felismerni. Ebbe természetesen beletartoznak a vírusok különböző variánsai is, de ez akkor is megdöbbentő adat, ugyanis azt jelenti, hogy hazánkban minden egyes emberre 1,3 vírus jut. Ha reálisabban nézzük, és kétmillió internetezővel számolunk, az fejenként hat (különböző!) vírus, ami azért több mint ijesztő.

A Panda Security szakemberei eddig is „lajstromba” vettek minden egyes vírust, amelyet a szoftverek elemeztek; a cég azonban folyamatosan fejleszti új, viselkedésalapú algoritmusát is, amely a még ismeretlen vírusokat is „kiszúrja”, így nem szükséges a listával összevetni a mintákat.

„A paradigmaváltásban látjuk a jövőt.” – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója – „Megnyugtató a tudat, hogy a Panda szoftverek 13 millió vírus ellen nyújtanak védelmet, de ez messze nem ok arra, hogy hátradőljünk. A vírusok olyan ütemben fejlődnek, hogy még ezek mellett is szükség lesz olyan keresési módszerekre, amelyekkel a még új, „friss” vírusok is felfedhetők mindenféle késedelem nélkül.”

A Panda új, hónapok óta a felhasználók rendelkezésére álló „Collective Innetlligence” technológia egy szerverhálózat, amely automatikus online fenyegetés-menedzsmentet tesz lehetővé, egy 4 milliós hálózat támogatásával, mintegy 100 millió programot analizálva.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés